Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
22 месеца затвор за убийство на диджей
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:55 / 07.12.2011Коментари (0)304
Какво е това правосъдие - 22 месеца затвор за убийството на сина ми?! Тази присъда и на челна стойка ще се излежи. А синът ми няма кой да го върне!" Възмущението е на Богомил Соколов от Дупница, баща на застрелян с пистолет диджей.

Преди седмица състав на Дупнишкия районен съд, оглавяван от Ели Скоклева, осъди на година и десет месеца убиеца. Присъдата ще бъде изтърпяна в общежитие с по-лек режим в близкото с. Самораново. Наказанието възмути местните хора. Повечето смятат, че стрелецът трябва да лежи много повече.

Трагичният случай стана на 24 август м. г. Тогава в заведението "Клуб-13" се извършва ремонт. Там са диджеят Йордан Соколов-Тони (27 г.) и охранителят Кирил Зашев-Шефо (27 г.). Двамата са приятели от деца. Докато носят материали за боядисване и оборудване на кафенето, започват да се майтапят помежду си. "Докато си извадиш пистолета - ще съм те повалил на земята", предизвикателно се обърнал към Шефо диджеят Тони. И уж се втурнал да го повали. Охранителят извадил законния си пистолет ЧЗ. Искал да покаже колко е бърз с него. Внезапно проехтял изстрел - куршумът улучил Соколов в корема. Диджеят веднага бил откаран в болница. Но два часа по-късно издъхнал.

Шефо бил задържан. По-късно излезе от ареста срещу 3000 лева гаранция. Веднага след това се заговори, че Зашев е бил бивш гард на Братя Галеви и затова е пуснат на свобода.

"Това не е вярно. Каква ти охрана на Галеви - висок е към 150-160 см. Няма данни за охранител. Той пръв е оказал помощ на тежкоранения си приятел. Опитвал се да спре кръвотечението. Според нас случаят е напълно непредумишлен, стрелбата е неволна. Касае се за трагедия между приятели, която завърши фатално", каза шефът на РПУ-Дупница гл. инспектор Борислав Динев.

Първоначално разследването се ръководи от окръжната прокуратура в Кюстендил, като обвинението срещу Зашев е по чл. 123, ал. 1 от НК за "причиняване на смърт поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или друга правно регламентирана дейност". Разследващите обаче установили, че по време на инцидента Зашев не се водел на работа.

Затова преписката е предадена на районната прокуратура в Дупница, а наблюдаващ случая е Радослава Митева. Изготвеното от нея обвинение срещу стрелеца вече е по чл.122, ал.2 от НК - убийство по непредпазливост. За което прокурорката иска 2 години затвор.

Тук е разминаването между обвинението и съдебния състав - кой член от закона следва да се приложи в случая? Според съдия Скоклева прокурорът е трябвало да повдигне обвинение по чл. 338, ал.1 за убийство при нарушаване на закона за използване на огнестрелно оръжие и причиняване на смърт по непредпазливост. Ако обвинението беше по този член, Зашев трябваше да получи присъда от 3 до 10 години, смята Скоклева.

Прокурорката Митева отказа коментар. Говорителят на РП в Дупница Емил Павлов смята, че колежката му най-добре познава случая, защото е водила предварителното разследване и по вътрешно убеждение е повдигнала обвинението по чл.122.

Делото приключи с едно заседание по съкратената процедура, след като извършителят направил пълни самопризнания и се признал за виновен.

Бащата и майката на диджея предявили и иск за по 200 000 лв. обезщетение. Съдът обаче го отхвърлил - родителите трябвало да водят граждански дела.

Източник: в. "Труд"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
България и Войната в Украйна
Парламентарни избори октомври 2024 г.
50-ото Народно събрание
Втора лига сезон 2024/25
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: