Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
22 студенти избраха Община Разлог за своя стаж
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:32 / 18.10.2012Коментари (0)265
©
22 студенти, учещи в български и чуждестранни университети избраха Община Разлог за своя стаж. Една от най-ефективно работещите общини в страната е предпочитано място за провеждане на стаж на студентите по право, публична администрация, връзки с обществеността и архитектура.

"Стажът в общините е неплатен и студентите напълно на доброволни начала искат да са полезни и да научат нещо ново, което ще им помогне в професионалната им реализация. Важно е младите специалисти да бъдат подпомогнати в професионалното им развитие", каза инж. Красимир Герчев кмет на Община Разлог.

Надежда Чобанова студентка трета година по архитектура в университета Портсмут, Англия специализира в община Разлог. Тя трупа опит в дирекция "Инвестиционни дейности, благоустрояване и екология", като подпомагаше дейността на експертите по териториално и селищно устройство.

"Избрах да практикувам в Община Разлог, защото обмислям след дипломирането ми тази година, да се върна и да работя в България. Научих много неща за начина на работа, на които не могат да те научат в университета, докато не се сблъскаш сам с тях. Научих колко важни са отговорностите на всеки от екипа и колко важно е всеки да върши задачите си по план. Останах много доволна от придобития опит, но най-вече от хората, работещи в общинската администрация. Те бяха винаги готови да помогнат и да отговорят на въпросите ми., каза бъдещия архитект Надежда Чобанова.

Мариета Кюлева от Банско също избира Община Разлог за стажа си като студента по специалност "Връзки с обществеността" в ЮЗУ "Неофит Рилски" гр. Благоевград, защото иска от близо да се запознае със събитията, които се организират и провеждат в Разлог.

"Както всички знаем в Разлог се провеждат много атрактивни събития като "Рок Разлог", "Пирин пее","Кукерси фестивал" и др. Аз имах възможността да взема участие в танцовия фестивал "На армане с тъпане", което ми помогна да практикувам наученото от университета. Благодарение на този стаж аз придобих нови знания и практика в областта на ПР.", коментира Мариета.

Нейната състудентка Росица Ушева също е сред студентите избрали Община Разлог, за да се подготви за своята бъдеща работа като ПР - специалист.

"Стажът ми в Община Разлог беше вълнуващ, тъй като имах възможност да разбера какво наистина означава да си в центъра на събитието и да усетиш какво е да си истински ПР. Заинтригувана съм от работата на ПР специалиста, ролята и задълженията му, което ме кара да се замисля за бъдещето си като ПР. Този стаж беше от голяма полза за мен, тъй като в Община Разлог получих необходимото внимание и нужната ми информация.", каза Росица Ушева.

По данни на общинска администрация Разлог всяка година между 15 и 25 студенти избират общината, като публична организация с положителен имидж, за провеждане на своя стаж.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Февруари 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Отношенията София-Скопие
Отбелязване на Деня на Независимостта
Международен технически панаир 2024
Зима 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: