Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
25 спасители и 20 лекари на крак за Световната купа в Банско
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:22 / 26.02.2011Коментари (0)166
©
25 планински спасители и 20 лекари ще се грижат за безопасността по време на състезанията за Световната купа по ски за мъже в Банско. Това каза за Агенция "Фокус" Кирил Русев - директор на Планинската спасителна служба (ПСС) към Българския червен кръст (БЧК).
По цялото трасе, на което ще се провежда състезанието, са поставени шест поста. На тях ще бъдат разположени планински спасители и лекари. Осигурени са три моторни шейни и шейни "Акия" за транспорт на пострадали.
"Осигурен е и хеликоптер, който е от швейцарска фирма, с техен спасител, както и спасител и лекар планински спасител, които са българи от ПСС. Общо за цялата охрана сме ангажирали 25 човека от наша страна само за състезанието. Отделно долу на старта има екип от около 20 доктори, главно от "Пирогов", които вече имат изградена малка болница, където могат да направят всякакви реанимационни процедури. Едновременно с това има и втори хеликоптер, който се осигурява от "Болкан холидейс ер". С него при евентуална нужда от Бъндаришка поляна до София може да се транспортира тежкопострадал, за да му се окаже бързо помощ", каза Русев.
"Днес правихме няколко тренировъчни занимания с хеликоптера, с евакуиране на пострадал от пистата, евакуиране на няколко души и т.н. Добре върви подготовката. Създадена е доста добра организация, която включва не само Планинска спасителна служба, но и полиция, въобще цялата община, собствениците тук, стопаните на курорта, всички са се ангажирали и мисля, че е създадена добра организация. Отделно ние имаме екип, който да откликне, ако евентуално нещо се случи в самата планина и екип, който продължава да работи за останалата ски зона, защото има и много туристи. В Банско е концентрирана доста голяма част от нашите спасители и се надявам да няма извънпистови карания точно по време на състезанието, защото ще ни се усложни доста работата", каза още Русев.

Източник: Агенция "Фокус"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Бюджет 2025
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: