Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
4 варианта да стигнете до Сандански. Петият - с влак
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 23:30 / 09.12.2010Коментари (0)331
©
Четири алтернативни маршрута и жп линията София - Солун могат да бъдат използвани, за да се стигне до Сандански, показа проучване на "24 часа". Движението по Е-79 след пътен възел Симитли към Кулата е спряно. Пренасочва се през Предела към Банско и Гоце Делчев. Въпреки че наскоро този участък бе ремонтиран и на места платната са разширени, шосето не е пригодено за сериозния трафик, на който сега е подложено. Заради много завои и стръмния наклон колоните от тирове и леки коли пъплят. Ако до дни падне сняг и се заледи участъкът, се очакват сериозни проблеми.

След Банско шосето до Гоце Делчев продължава да е тясно, но вече е и разбито въпреки кърпежите. От Гоце Делчев има 2 варианта за влизане в Гърция. Най-добрият е през ГКПП Илинден-Ексохи, но малко шофьори го ползват. След като там се влезе в южната ни съседка, се продължава през Драма за Солун.

Тираджиите обаче продължават да използват най-тежкия маршрут от Гоце Делчев през Папаз чаир до Катунци около 60 км. През зимата обикновено се затваря за тежкотоварни автомобили. Пътят е тесен, с много остри завои и в лошо състояние. Наскоро почна ремонт, който съвсем затрудни трафика.

Оттам минават и междуградските автобуси за Сандански и Петрич. В Катунци първите дни нямаше указателни табели и в селото бяха блокирани над 100 тира, които се чудеха в коя посока да хванат.

Заради ада с придвижването стотици хора се върнаха към позабравения жп транспорт. Влаковете към Гърция, които минават през Кресна, Сандански и Петрич, са препълнени, а от вчера БДЖ пусна допълнителни вагони и ново разписание с повече композиции.

"Има възможност за временно трасе, успоредно на Е-79", предложи лидерът на РЗС Яне Янев. "Това нещо може да се направи през разклонението за Ощава на 2 км от Влахи и да слезе на Илинденци. Може през Плоски да отиде след Струмяни, може и направо да слезе на Илинденци на Е-79."

Срутеният главен път Е-79 в района на Кресненското дефиле създаде невиждани проблеми и парализира придвижването в целия Югозапад.

Пътноподдържаща фирма веднага започна укрепване на срутения участък.

Там се изгражда подпорна стена. Ще предложим да се направи корекция на реката, защото в момента тя атакува част от шосето, каза вчера шефът на управителния съвет на пътната агенция Божидар Йотов. Отново като срок за пускане на движението бяха посочени 10-ина дни.

Източник: в. "24 часа"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Бюджет 2025
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: