Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
50 автотърговци скочиха срещу две служителки на КАТ
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 20:55 / 25.07.2010Коментари (0)400
© Blagoevgrad24.bg
50 автотърговци в Дупница организираха протест срещу две служителки от пункта на КАТ за регистрация на автомобили - Даниела Коледарова и Христина Михалчева, с обвинението, че ги притискат да използват услугите на роднини при оформянето на документи.

Щом като не сме взели стикер екотакса от съпруга на Даниела Коледарова - Иван, който е дистрибутор в Дупница, отказват да ни обслужват. Между 30 и 50 лева е печалбата на автомобил от екотакса за дистрибутор, обясняваха един през друг протестиращите на пристигналия за 30 минути от Кюстендил началник група и шеф на пункта в Дупница Калоян Драганов.

Автотърговецът Румен Крумов обясни, че неговият случай е идентичен с останалите и поиска от Калоян Драганов да образува проверка по случая. Искаме уволнението на Даниела Коледарова и Христина Михалчева, изпитваме ужас от тях и техните роднини. 50 процента от собствениците на автокъщи сме принудени да ползваме услугите на Иван Коледаров, който има счетоводна къща. Ако не сме при него, трябва да висим с дни пред гишето на съпругата му. Цитирайте ни като един, защото ни заплашват с данъчни, а сега очаквам и криминална полиция. Мачкат ни и ни заплашват с проверки, не че не сме изрядни, но няма безгрешни и сигурно и ние имаме някакви пропуски. Работим под страшно напрежение, те имат много дебели връзки в ОДП - Кюстендил. Държат се брутално с нас, унижават ни, обиждат ни с грозни епитети, унижават клиентите ни. В момента в Дупница е пълно с македонци, които купуват коли от нас. Правителството даде 6-месечен срок за свободен достъп и закупуване на коли от България. По 50-60 коли на ден вземат македонците, срокът изтича през август. Те съживиха бизнеса ни в града, но са заставени от двете чиновнички да стоят по 2-3 дни в Дупница за регистрацията на една кола, при положение че документите могат да бъдат обработени за 30 минути максимум. Затова пък хотел "Рила" в центъра на Дупница прелива от македонци. Обслужват се с предимство само хората, които ползват счетоводните услуги и купуват екотакси от семейната фирма на Даниела Коледарова, нервираха се автотърговците, които издигнаха мотото "Един за всички, всички за един" срещу безобразията на чиновниците в КАТ.

Калоян Драганов от ОДП - Кюстендил заяви: Ще бъде назначена проверка под ръководството на директора на ОДП - Кюстендил комисар Георги Джоглев. Не си мислете, че ние не сме заинтересовани хората да бъдат доволни от обслужването и работата да върви бързо. Натъкнах се на сериозни пропуски. Конкретна информация в момента не мога да дам, тъй като по събраната информация ще бъде направено разследване, уточни Драганов.

Началникът на РПУ в Дупница Райчо Омерски също проследи протеста и коментира, че обвиненията на автотърговците трябва да бъдат заявени в писмен вид, за да започне работа и местната полиция. Медалът има две страни. Не са автотърговците тези, които са назначили двете служителки, за да ги уволняват, каза Райчо Омерски и призова търговците да изложат проблемите си в писмен вид с жалба, адресирана до него. Лично се ангажирам с проверката и изясняването на скандала, обясни Райчо Омерски.

Интернет пространството прелива от жалби до РПУ - Дупница и лично до Райчо Омерски. За съжаление повечето от тях са анонимни. В тях се разказва за премеждията на отделни автотърговци от Дупница със служителките на КАТ в пункта за регистрация и са почти в един и същи дух.

Източник: в. "Струма"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
Пет трупа открити в Нови Искър
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: