Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Албанец натопил за дрога дупничанка в Италия
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 22:20 / 17.08.2010Коментари (0)311
©
"Не е за вярване. Бойка, която виждаме всеки ден да разхожда двете си невръстни дечица, изведнъж да я задържат с такива тежки обвинения - притежаване на оръжие, наркотици... Че даже и присъда имала. В Италия живее половината Дупница, а в Милано са към 15 000 наши гурбетчии. Знаеш ли ги кой какво върши, с какво се занимава и как печели по Апенините. Та и Бойка - ако се е хванала с разни мафиоти, има да пати сега."

Това коментираха разпалено вчера съседи на нашумялата дупничанка Бойка Харамлийска. Както "Труд" писа, 30-годишната жена бе задържана в петък, след като предния ден подала заявление за смяна на лична карта и паспорт в местното полицейско управление. При вкарването на данните й в компютъра се оказало, че срещу дамата през 2007 г. има издадена европейска заповед за арест по искане на прокуратурата в Милано. От изпратените от италианските власти документи става ясно, че Харамлийска е била обвинена в участие във въоръжена престъпна група, занимаваща се с търговия с кокаин и хероин.

През юли 1998 г. Бойка била задържана с пистолет "Берета" и 15 патрона. Оръжието било откраднато от карабинер няколко месеца преди това. 18-годишната тогава дупничанка изкарала малко повече от година в ареста. След това я освободили и тя се прибрала в родната Дупница. Междувременно на 2 януари 2002 г. италиански съд я наказал с 6 години затвор.

"По италианския закон за такова деяние като нейното можеш да получиш доживотен затвор. Били са снизходителни", отбелязва наблюдаващият случая Йордан Георгиев от окръжната прокуратура в Кюстендил. Той не успя да отговори защо след като за Бойка е имало издадена европейска заповед през 2007 г., 3 години никой в България не я е търсил.

"Издирването й по линия на международното споразумение за полицейско сътрудничество е много бавно. Затова и не са я търсили и чак сега, когато е подала формулярите за смяна документите за самоличност, е светнал червеният сигнал и са я задържали", предположи окръжният прокурор на Кюстендил Камен Пешев.

В понеделник Таня Костадинова от кюстендилския окръжен съд отхвърли искането на прокуратурата, която настояваше Бойка да остане зад решетките. До приключване на процедурата за екстрадирането й в Италия тя ще бъде под "домашен арест". Съдийката взела предвид това, че дупничанката има две невръстни деца - Валентино (3 г.) и Йоана, която е на 18 месеца. Момиченцето страда от астма и е било на командно дишане в болница. В момента за малчуганите се грижи баба им Тони. Майката още е в ареста, тъй като прокурорът Йордан Георгиев е протестирал определената й мярка за неотклонение.

"Поисках справка колко пъти Бойка е излизала от страната след 2007 г., когато вече сме в ЕС. Според мен колежката Костадинова, която я пусна, поема риск. Италианското правосъдие да иска екстрадиране на някого, значи работата е сериозна. И да я пуснеш - не знам, някой може и да плаче после, ама няма да съм аз", емоционално коментира обвинителят Георгиев.

В последните години Бойка Харамлийска живеела на семейни начала с мъж от близкото село Джерман.

"Не го познаваме, сутрин го виждаме да тръгва на работа, вечер да се прибира, казаха съседи вчера. - Добри хора са." Майката на Бойка - Тони, била на гурбет в Гърция и се прибрала скоро. Бащата Николай, известен с прякора си Шок, работел като строител. "Много е свестен човек, не заслужава този срам", съчувстват му в квартала.

Според Тони дъщеря й пребивавала в Италия преди 12-13 години. Заминала веднага щом завършила гимназия. За зла участ там се хванала с албанец, с когото имала любовна авантюра.

Шиптърът обаче бил хванат с наркотици. Последвал съдебен процес и затвор. Именно от албанеца дошли всички неприятности за Бойка, смята майка й. Мъжът натопил влюбената в него тийнейджърка и я обявил за своя съучастничка. Нито Бойка, нито роднините й подозирали през цялото това време какво се е случило на процеса. Още по-малко пък знаели, че още преди 8 години тя е била осъдена на шест години затвор. До няколко дни производството по случая с Бойка Харамлийска в окръжна прокуратура трябва да приключи и съдът да реши дали да я екстрадира за Милано. От присъдата на дупничанката ще бъде приспаднат предварителният арест.

Фактически от 6-те години затвор на нея й остават да излежи 4 години 11 месеца и три дни.

Източник: в. "Труд"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Рокади в ДПС
Парламентарни избори октомври 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Международен технически панаир 2024
50-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: