Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Амнезия порази братя Галеви
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:05 / 12.06.2010Коментари (0)219
©
Това не са нашите гласове, не съм обиждал никого, причерня ми пред очите и в това предаване съм като в сън, може би си личи това ми състояние, заоправдаваха се един през друг на последното съдебно заседание братята-консултанти Пламен Галев и Ангел Христов, след като в залата беше изгледан записът от телевизия "Рила", в който обиждат съветниците от "Атака" Милен Попов и Методи Стойнев. Звучи репликата на Геле: "Аз към вас въпроси, идиоти, нямам и няма да ви се извинявам". А Галев добавя: Аз се присъединявам към думите на Геле. Съдете ни, айде, нека ни съдят, при което Ангел добавя: Циркаджии, идиоти, съдете ни, съдете ни целия държавен апарат. Ето, давам ви възможност. Циркаджии и идиоти са това."

Всичко това беше излъчено на компютър в съдебна зала пред очите на председателя на Дупнишкия районен съд Ели Скоклева, която обаче уважи поредния адвокатски трик на защитата на подсъдимите за фонографска експертиза и по специално стилно-езикова идентификация, която да установи това ли са гласовете на Галев и Христов. По думите на адвокатите твърде вероятно е официалната дискета, изпратена с оригинално писмо от изпълнителния директор на кабелна телевизия "Рила" Александър Цигриловски, е възможно да е манипулирана при прехвърлянето му от запис на запис. Експертизата ще направи Иван Сигриев от МВР - София, за да установи коректното сваляне на записа и прехвърлянето му на дискетата, предоставена на съда.

Аз не мога да преценя дали съм казал това, което се излъчва по записа. На мен ми причерня, преди да вляза в студиото от гняв, и не знам какво съм говорил, оправда се Геле. А Пламен Галев добави: Геле беше бесен. Много ядосан, до крайна фаза. После разбрах, че е чул обидни думи, преди да влезе в студиото. Двамата от "Атака" се направиха на обидени с цел да ни провокират. Ние знаехме, че няма да дойдат в студиото и нямат за цел да влизат с нас в диспут, защото през деня Методи Стойнев срещнал председателя на ОбС Явор Тодоров и му казал, че няма намерение да се явява на диспут. А Милен Попов заяви: Аз с престъпници няма да разговарям. Те много са ни оскърбявали нас, каза Галев. Особено в предизборната кампания ни правеха на маймуни, добави Геле.

Интересна подробност бе фактът, че през 2009 година съдът назначил експертиза, след което я отменил с мотива да се изслуша записа, но сега отново назначава експертиза, въпреки че са налице множество доказателства, между които и свидетели на излъченото предаване, записано в тъжбата на двамата атакисти.

Накрая адвокат Емил Велинов поиска да му бъде отменена наложената глоба от 1000 лева за миналото заседание и закри вчерашния процес с думите към съдия Скоклева: Ако искате, наложете ми 2000 лева глоба, аз през лятото няма да идвам на заседания. В отпуск съм от 15 юли до средата на септември. Съдът не ми е работодател, отсече адвокатът и получи датата 14 юли, която се оказа странно съвпадение с едно от големите исторически събития в световната история - 14 юли 1789 година пада Бастилията във Франция и се слага край на френската аристокрация, обяви адвокатът на потърпевшите Антон Сираков и добави: Може би това е краят на дупнишката аристокрация, краят на нейната неприкосновеност и чувство за безнаказаност. Съдия Ели Скоклева добави само накрая, че е твърдо възможно експертизата да не бъде готова за тази дата и делото да се насрочи за след нова година.

Източник: в. "Струма"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Български тенис
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: