Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Антимафиоти удариха КАТ - Дупница и откараха служителите начело с шефа на разпит
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:05 / 24.11.2010Коментари (0)161
© Blagoevgrad24.bg
Специализирана полицейска операция срещу схема за облагодетелстване на служители и превозвачи беше проведена внезапно вчера в 11.00 часа в КАТ - Дупница. Входните врата на пункта бяха затворени с разпореждане на областния шеф на КАТ в ОДП - Кюстендил Калоян Драганов, а петте служителки на КАТ заедно с шефа им Кирил Николов бяха конвоирани до РПУ - Дупница, където даваха обяснения по конкретни сигнали за нарушения. Цялата документация на пункта беше иззета от органите на реда за проверка.

Работим в няколко посоки - както и по сигнали за корупция в службата, така и за попълване на документи с невярно съдържание на лица от двете страни на регистрационните гишета, каза лаконично шефът на РПУ - Дупница Борислав Динев и отказа подробности.

Акцията се ръководи лично от началника на ОДП - Кюстендил комисар Георги Джоглев и ръководството на МВР - София. През целия ден Джоглев беше в Министерство на вътрешните работи на среща със заместниците на Цветан Цветанов и получаваше информация по телефона за конкретните нарушения, на които са се натъкнали служителите на РПУ в организираната вътрешна проверка в КАТ - Дупница.

Не съм доволен от работата на КАТ в Дупница, със сигурност там се върти нещо нередно. Проверката е във връзка със сигналите на превозвачи, които организираха и протест пред пункта само преди един месец и обвиниха в конфликт на интереси определени служители, каза комисар Георги Джоглев. Сега проверяваме щателно тяхната дейност, дейността на служителите, воденето на нормативната база, пълна проверка на целия обем от документацията.

Проверката ще продължи повече от една седмица, след което ще се предприемат конкретни решения. Георги Джоглев съобщи, че може да се стигне и до уволнение на служители, ако се докажат престъпления.

Източници на вестник "Струма" съобщиха още, че полицаите проверяват и работата на автотърговци, като нищят колко са реалните покупки на коли от Европейския съюз, които те декларират в документите си, как физически смогват едновременно да не напускат територията на България и по документи да пазаруват същия ден в Европейския съюз, да въвеждат на територията на България автомобили лично, като в същия ден се редят и за обработка на документи в КАТ, от кого и как се пишат документите за застраховки и екотакси, подписват ли се документи с неистинско съдържание от клиентите, а също така и от служители на КАТ, при положение че са запознати, че носят отговорност за неверни данни по член 313 от Наказателния кодекс.

В сигнали до ОДП - Кюстендил съществуват и твърдения, че се подписват и фиктивни документи и на конвейер се извършват данъчни и криминални престъпления.

Скандалът в пункта на КАТ за регистрация на автомобили гръмна преди два месеца, когато около 50 автотърговци организираха протест срещу служители в пункта с обвинението, че ги притискат да използват услугите на роднини, които имат счетоводни къщи и договори за продажба на екотакси при оформянето на документите. Превозвачите съобщиха, че ако не купят стикер екотакса от определена счетоводна къща, която е дистрибутор в Дупница, чиновничките от гишетата в КАТ отказват да ги обслужват. Търговците разкриха, че между 30 и 50 лева е печалбата на автомобил от екотакса за дистрибутора.

Инспекторът от ОДП - Кюстендил Калоян Драганов увери тогава автотърговците, че ще бъде назначена проверка, и вчера лично проверяваше кабинетите и документацията на чиновниците в Дупница.

Не мога да ви кажа нищо конкретно, това може да направи единсвено Георги Джоглев, всички сме заинтересовани хората да бъдат доволни от обслужването и работата да върви бързо, каза К. Драганов. Той увери, че полицаите са се натъкнали на сериозни пропуски, но по случая е образувано разследване.

В Дупница освен коли на МВР - София със служебен автомобил от Кюстендил пристигна и бившият началник на РПУ - Дупница Райчо Омерски заедно със Захари Захариев от "Тежки престъпления", които проследяват скандала още от самото начало.

Проверката стартира, след като автотърговците визираха две имена на служителки, които ги притискали, и това бяха Даниела Коледарова и Христина Михалчева, които търговците обвиниха в конфликт на интереси и разкриха схемата, по която двете дами действат, като поставяли условие да ползват услугите на счетоводната къща на съпруга на Даниела Коледарова - Иван Коледаров. Коледаров тогава опроверга обвиненията, като се защити, че няма нито един сключен договор през последните години за счетоводни услуги с автотърговец и че продава екотакси наистина в Дупница, и е един от първите след присъединяването ни към Европейския съюз, но дейността му е прозрачна, за разлика от протестиращите, които укривали данъци и фалшифицирали документи.

Нямам представа за тази акция, каза вчера Иван Коледаров. Разговарях със съпругата си Даниела Коледарова в 10.30 часа и към този час нямаше никакъв проблем на работното й място. Предполагам, че полицаите са реализирали операция с конкретни резултати, но аз нямам отношение към случващото се, коментира собственикът на най-голямата счетоводна къща в Дупница Иван Коледаров.

Вчера в 15,45 часа работата на пункта в Дупница беше възстановена и започна обработването на документи.

Източник: struma.com






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Бюджет 2025
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: