Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Арестант свидетелства срещу бащата-изнасилвач
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:39 / 21.02.2010Коментари (0)122
©
Нов свидетел по разследването за изнасиленото от баща си бебе Александър от Сандански, бе разпитан вчера, съобщиха наши източници. В съдебната зала е бил докаран мъж, който да даде показания срещу бащата Костадин Тасев, обвинен в блудство и нанасяне на тежка телесна повреда на 2-годишния си син. "Присъствах на този разпит. Не мога да коментирам подробности, но за мен този свидетел не даде никакви конкретни факти, които да доказват вината на бащата", каза служебният адвокат Нели Захариева. Новият свидетел лежал в следствания арест от 5 януари по друго дело.

"Мъжът е дал показания, от които нищо не ставало ясно", обясни Никола Тасев, брата на Костадин. Според него плъзналите слухове, че майката на Александър е искала да се самоубие, не са верни. "Живея в съседния апратамент и такова нещо не съм чул. При нея е майка ми Живка и не ми е казала за опит за самоубийство. Предупредил съм я да пази Христина, защото е много изплашена", допълни Никола. Според него майката, която е израсла в домове за сираци, не можела добре да чете и пише. В полицията й дали да се подпише на някакви листи, я тя не могла да прочете написаното. "Полицаите й казали, че ако не се подпише, ще лежи в затвора. Не знам дали да й вярвам", допълни Никола.

Очаква се Костадин да обжалва задържането си в четвъртък. Съдът в Сандански го остави в ареста, защото имало достатъчно доказателства, че той е извършител на жестокото деяние. Синът му Сашко на 2 г. и 4 месеца бе приет в "Пиригов" в понеделник вечерта с разкъсвания на дупето и пикочния мехур.

"Преди време се оплаках в здравната каса, че лекарите не могат да излекуват детето ми и сега те ми отмъщават. Детето от 20-ия ден е така. Повръщал е кръв, акал е кръв, пикал е кръв. Няма синки, нито счупвания. И пред детектора на лъжата казах това, но незнам какви са резултатите", каза Костадин.

Брат му и сестра му Десислава се обявиха против настаняването на Сашко в приемно семейство и искат да го осиновят, или станат приемни родители. "Аз имам две деца, сестра ми и тя - две. Сега е по майчинство и нищо не пречи да гледаме и него", обясни чичото.

Отделът за закрила на детето в Сандански е внесъл в прокуратурата искане за отнемане на родителските права на Христина и Костадин.

Източник: в."24 часа"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
Пет трупа открити в Нови Искър
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: