Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Арестуваха джип “Тойота" на ексшефа на “Бизнесинтернешънъл" Бисер Богданов
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:25 / 12.03.2011Коментари (0)605
© Blagoevgrad24.bg
Популярният благоевградчанин Бисер Богданов, който бе шеф на първата охранителна фирма в Благоевград "Бизнесинтернешънъл", попадна в полицейска акция срещу кражбите на автомобили в Дупница. Богданов бил спрян зад волана на джип "Тойота Ленд Круизър" с врачанска регистрация. Под конвой Богданов е закаран до полицейското управление и започнала щателна проверка на автомобила. Оказало се, че автомобилът се води на врачанец, но пред ченгетата Богданов представил договор за покупко-продажба. Полицаите освободили Богданов, но задържали колата.

В момента джипът е в двора на полицията в Дупница. Следващата седмица предстои експертиза, за да се установи дали наистина е краден.

3 луксозни автомобила бяха иззети вчера при спецакция, проведена на територията на полицейските дирекции в Перник и София. 10 автомобила са "арестувани" в миньорския град, съобщи директорът на ОД на МВР в Перник комисар Валентин Йорданов. Возилата с пренабити номера са били откраднати от чужбина. По-голямата част от тях са препродавани по няколко пъти. В момента се изяснява как са вкарани в България и има ли съпричастие на митнически служители, оказали съдействие при влизането на крадените коли в страната.

Операцията "Двойниците" е била планирана в рамките на два месеца по инициатива на пернишката ОД на МВР. Тя започна вчера в 6 часа сутринта и освен пернишките криминалисти, в нея участваха и полицаи от ОД на МВР в София, СДВР и Криминална полиция.

Проверени са седем адреса, от които 4 в Перник и три - в София град и София област. "Арестувани" са 13 луксозни автомобила с марки "Ланд круизър", "БМВ Х5", "БМВ 7", едно "Волво" и др. Десет от тях бяха намерени в миньорския град. Лъскавите возила вчера бяха паркирани пред сградата на полицията в Перник, останалите са в столицата. Комисар Йорданов заяви, че процесуалните действия продължават. Задържани са три криминалнопроявени лица, основни организатори на извършваните престъпления. В ареста са известните с участие в различни измами Ю.О. , Р.С. и Б.Р. Двама от арестантите са на 49 години, третият е на Христова възраст - 33 г. Възможно е обаче да има и други задържани, тъй като криминалистите продължават активно да работят, поясни Йорданов. В рамките на операцията са проверени и два автосервиза в Перник и един в Брезник, за които е имало оперативни данни, че са свързани с автоджамбазите и че в тях се пренабиват номерата на рамите и двигателите на откраднатите коли. После престъпниците са подготвяли документи, с които са ги официализирали като официално внесени и след това са продавали автомобилите на добросъвестни купувачи, незапознати с цялата криминална дейност, обясни комисарят. Засега не е ясно обаче дали хванатите коли са били застраховани.

В полицията се намират голям брой компютърни конфигурации, ключове от автомобилите, дискове и документи, подготвени за официализирането на автомобилите като нормални, иззети при вчерашните обиски и претърсвания, поясни комисарят и показа част от иззетите вещи.

Операцията под название "Двойниците" бе насочена срещу реализацията на автомобилния пазар на крадени коли с пренабити номера. В следствения процес може да излязат наяве още автомобили от тази схема за пренабиване на номера.

Няма връзка между арестите в Перник и София и арестуваните край Мурсалево преди два дни автоджамбази, заяви вчера пернишкият шеф на Дирекцията на полицията.

Източник: struma.com






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Влизането на България в Шенген
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Катастрофи в България
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: