Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Арестуваха пиян митничар за 300 евро рекет от шофьори
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:40 / 19.09.2011Коментари (0)198
© Blagoevgrad24.bg
Митничар на ГКПП - Гюешево бе задържан, след като поиска 300 евро подкуп от шофьорите на албански автобус по редовната линия от Македония към България, съобщава в. "Струма".

Янаки Евтимов е софиянец, но преди две години, след реформата в митниците, бе командирован на Гюешево. Случката се разиграла около 2 часа през нощта на петък срещу събота, когато пътуващият един път седмично автобус влязъл в страната.

Митничарят, който се качи да ни провери, се държеше грубо, поиска директно парите, но му казахме, че нямаме, разказали двамата косовари шофьори. След като не се разбрали, Яни отказал да ги пусне да продължат пътя си, на водачите на македонския автобус им писнало и написали оплакване до шефовете на митническия пункт и до колегите им от Гранична полиция. Граничните ченгета веднага се задействали и задържали митничаря, който се оказал пиян.

След като процедурата по отстраняването на корумпирания митнически служител била задействана, двамата шофьори повикали друг автобус, за да откара пътниците до София, а те и возилото им останали на разположение на разследващите.

Оплакванията от действията на Яни не са едно и две, колегите му коментират, че се държал грубо с пътници не за първи път. Викал и обиждал преминаващите през ГКПП-то, а когато някой му правел забележка, отвръщал, че е недосегаем. Лошото име на Яни дойде в Кюстендил с него преди две години, разказаха колеги на служителя. Той бил "издънка" навсякъде, където работел досега, като от уволнение го спасявало единствено това, че е близък с шеф в ИА "Митници", разказват още негови колеги.

За него куфарните търговци в Кюстендил разказват, че имал твърда "тарифа". Срещ 2 евро търговците, пренасящи от съседна Македония захар, олио, брашно или прочутите македонски сушени подправки, минавали митническата проверка необезпокоявани, когато сгафилият митничар бил дежурен на платното.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: