Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Арестуваното гранично ченге при наркосделка имало помощник на 21 години
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 19:40 / 16.07.2011Коментари (0)704
28-годишният полицай от Гранично полицейско управление -Кирил Малинов-Кико е закопчан при полицейска операция "Посредник" край южния град заедно с 21-годишния петричанин Симеон Попов и двама софиянци - на 26 и 27 години, съобщава в. "Струма". Задържани са и трите коли, с които те пътували.

Акцията е проведена около 14 часа край Петрич. Симеон Попов и Малинов е трябвало да продадат на софиянците 1,100 кг канабис. Малинов обаче е бил в полезрението на полицейското наблюдение отдавна. Четиримата са задържани в момента на покупко-продажбата на канабиса.

Случаят е предаден на Окръжна прокуратура - Благоевград. Срещу Симеон Попов е повдигнато обвинение за държане на наркотичната трева, а граничният полицай Малинов е обвинен като подбудител, заставил Попов да съхранява и разпространява канабиса.

Преди години Кирил Малинов е бил шофьор на тогавашния шеф на Регионален граничен сектор - Петрич Димитър Георгиев. Брат му Георги е служител в РПУ - Петрич, бащата Пламен Малинов има магазин за авточасти в южния град.

В късния следобед вчера окръжният съдия Росица Букова остави в ареста Попов и Малинов с мярка за неотклонение "задържане под стража" по настояване на прокурор Людмил Коюмджиев. В пледоарията си държавното обвинение изтъкна, че Симеон Попов е известен в кримисредите в Петрич като наркопласьор, а граничният полицай Кирил Малинов безспорно е опетнил името на МВР. Според прокурора именно от професията си той е усвоил уменията и контактите в наркоразпространителските среди. В мотивите за искане на най-тежката мярка за неотклонение прокуратурата заяви, че двамата петричани има опасност да се укрият или да извършат ново престъпление.

Адвокатите на Попов и Малинов пък настояваха подзащитните им да бъдат освободени с мотива, че са невинни. Единият от защитниците на граничния полицай - адвокат Тома Гунчев, пледираше, че до момента тезата на прокуратурата и обвиненията, които тя хвърля, са недоказани. По време на делото стана ясно, че до залавянето на двамата се е стигнало посредством използването на специални разузнавателни средства. Известно време телефонът на граничния полицай Малинов е бил подслушван.

По искане на защитата на Симеон Попов в качеството на свидетел беше разпитана сестра му Камелия. Ето какво обясни тя:

С брат ми Симеон имаме още един брат, който не е добре - роди се с дефект, в последно време е много агресивен и родителите ми се страхуват от него. Симеон е единственият човек, от когото брат ни има респект и когото слуша. Само той може да се справи с него и ако бъде оставен в ареста, това ще рефлектира върху нас. В момента Симеон не работи, на издръжката на родителите сме. Миналата година аз бях в Лондон и той дойде за месец и половина да поработи при мен, но се принуди да си тръгне заради болния ни брат, разказа Камелия.

Единствените думи, които Малинов и Попов отрониха, бяха: "Съжаляваме за случилото се! Моля да ни освободите!".

Определението на Благоевградския окръжен съд може да бъде атакувано пред столичните магистрати.

Източник: struma.com







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Реформи в БДЖ
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: