Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Автоджамбазите Данчо Релето и Митко Турчина откраднаха автомобил на две години
Автор: ИА Фокус 13:31 / 07.11.2023Коментари (0)431
Даниел Димитров - Данчо Релето и другарят му Митко Турчина са откраднали  висок клас автомобил от 2021 година. Това стана ясно след поредната успешна реализация от началото на годината по линия "Кражба на автомобили" в хода на проведената в неделя полицейска операция. Задържаните са общо четирима, съобщи репортер на "Фокус".

"Задържани са 4 лица, две от които са от активния криминален контингент по линия "Кражби на автомобили" и влияят до голяма степен на средата за сигурност, задържани са по линия - разглобяване на автомобили висок клас, година на производство 2021", сподели главен инспектор Николай Пелтеков, началник на сектор "Престъпления, свързани с МПС".

Известни на органите на МВР освен с кражби на автомобили, едно от лицата е и  причинител на ПТП. Един от задържаните е небезизвестният Данчо Релето, както вече ви споменахме. За кражбите групата е използвала хале в кв."Илиянци", София: "Халето е наето с цел да се укриват колите и разглобяват на части. Групата се наблюдава от няколко месеца от служители на СДВР", коментира инспекторът.

Пелтеков споделя, че този състав на групата е сравнително нов, тъй като при задържането на Релето преди, съставът е бил различен, а тогавашният му партньор в момента е под домашен арест.

Все още няма точни данни за стойността на откраднатия автомобил, но инспекторът сподели, че е висок клас - от 2021 година, спортно изпълнение. Колата е била разглобена за продажбата на части: "Групата извършва кражба на автомобили до три години на производство".

Относно какви функции са изпълнявали задържаните, инспекторът коментира, че Релето и Турчина са отговаряли за кражбата на автомобила, докато другите двама са били по-скоро по разглобяването.

"Другите две лица са използвани при кражбата на автомобила. Единият от тях е с доста добри познания по отношение на електрониката на автомобила, а четвъртото лице е автомонтьор и има също добри познания", каза още Пелтеков.

Инспекторът добави, че Релето се е специализирал в кражбата на определени марки автомобили, а машините, които е иззела полицията по време на задържането могат да отнемат автомобил в рамките на минута.

Все още не е ясна общата бройка на откраднатите от тях автомобили, но Пелтеков все пак се похвали, че през 2023 се наблюдава сериозен спад при кражбите на коли.

Велизара Ангелова






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Новак Джокович идва в България
Борба за влияние в Близкия Изток
Природни стихии
Южна Америка
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: