Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Баби от петрчико село искат Бойко Борисов да си мери думите
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:25 / 17.12.2010Коментари (0)513
© Бойко Борисов
Бабите пенсионерки от петричкото село Кърналово препоръчаха на премиера Бойко Борисов да си мери думите, когато говори по медиите, да бъде по-културен и да не дава лош пример на хората. Баба Мария Янчева заяви: Редовно следя политиката, интересувам се какво става, но не мога да проумея думите на премиера от типа "голо дупе" и "таралеж" и други подобни изрази. Не мога да си спомня всичко, но почти във всяко негово изказване има цветущи изрази, което не е прилично за човек, който ръководи държавата. Пожарникаро требва да се стегне и да престане да лъже хората.

Един път ни заблуди - на изборите, юрнаха се да гласуват за него, спечели. Очаквахме много, но сега - нищо. Предишните управници може да беха всякакви, но на нас, пенсионерите, за Коледа ни даваха по стотина лева, периодично вдигаха пенсийката с по някой друг лев, криво-лево живуркахме. Сега положението е много лошо. Нека Бойко Борисов, неговият вицепремиер Симеон Дянков и бившият премиер Иван Костов да развържат кесиите си и да запълнят с техни пари некоя дупка на бюджета, а не от нас, пенсионерите. Има много пари и в банката на Цветелина Бориславова, какво правят с тях, къде са?

Тази банка е окупирала важни институции, в съда, полицията и капепетата. За кого са тези приходи, какво ще прави с тези пари, нека помогне на народо. Гледам по телевизията, че събарят постройки в Несебър. Нека съборят големите замъци на апашите паралии, политици, митничари и какви ли не още. Лесни са на тези, които нямат гръб и пари, а другите ще останат, заключи разпалено Мария Янчева.

Тя бе в пенсионерския клуб в Кърналово заедно с още жени, които си организират периодично партита и бистрят политиката.

Председателката на пенсионерския клуб Стоянка Корчева заяви, че са взели решение бабите да организират сериозни тържества всяка последна сряда на месеца, а през останалото време да се събират да пият кафенце, ракийка, вино, да докарват баници и домашни ястия, да пеят, да разказват вицове, да се веселят и така да забравят за тежкото ежедневие.

Пенсионерките изразиха своята благодарност към кмета на Кърналово Стоян Бойчев, който от месец май тази година им предоставил помещение за клуб, което е напълно оборудвано, дори има и плазмен телевизор. Бабите са доволни от бармана Живко Гогов, който ги посреща още от вратата и знае всяка жена какво пие и докато седне, вече й е сервирал. Бабите на шега заявиха, че дедовците са по-мудни, по-притеснителни, но въпреки това партитата са отворени и за тях. Канят ги да разпускат и те, но не всички се отзовават, а пък и тези, които идват, се държат по-срамежливо. Изключение прави дедо Тошо, който им разказва актуални вицове, разсмива ги, пее песни и така от части отчита мъжкото съсловие.

Мъжете казваме: Ние командваме. И аз казвам, че командвам, ама чекам жената да каже, обяснява дядо Тошо.

В клуба бе и местната пенсионерка поетеса Зоя Войнова, която в продължение на няколко минути издекламира няколко нейни лични стихотворения, посветени на пенсионерите от селото, за нея и за младите години.

Бабите са на мнение, че днешните млади жени са по-мързеливи. Демокрацията ги научила на лесни пари и мързел. Културата им също не е на необходимото ниво.

Малкият Пепи е талисман на пенсионерския клуб, всяка сутрин баба му Катерина Бакалова го води и той седи кротко в количката, докато тя си пие кафето.

Източник: в. "Струма"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Бюджет 2025
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: