Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Балотаж и в Дупница, ГЕРБ води със 710 гласа на БСП
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:10 / 25.10.2011Коментари (0)457
Кандидатът на ГЕРБ инж. Методи Чимев с преднина от 710 гласа пред Станислав Павлов от БСП е временен победител в битката за кмет на Дупница и двамата отиват на балотаж. За Чимев са гласували 6979, или 35,06%, а за Станислав Павлов от БСП 6269 души, или 31,49%, обяви говорителят на Общинска избирателна комисия Вера Соколова, като уточни, че точните данни ще станат ясни късно вечерта.

Пръв за победата в партия ГЕРБ тост вдигна организационният секретар Крум Милев, с пожелание за нова, по-щастлива Дупница. Той запя и песен заедно с дупнишкия Кондьо от "Гиздова махала" Валентин Ангелов.

Двамата заедно с говорителя Красимир Георгиев са автори на песента, която гръмна в полунощ в офиса на ГЕРБ: "ГЕРБ навсякъде ще побеждава, с бюлетина -2 да гласуваме си е най-добре..."

Крум Милев и Кондьо бяха смъмрени от депутата Емил Гущеров, който поиска емоциите да бъдат сдържани, поради липсата на убедителна победа.

На трето място за кмет след ГЕРБ и БСП с 1566 гласа е кандидатът на Коалиция за промяна Методи Стойнев, след него се нарежда кандидатът за кмет на местната коалиция АБВ Пламен Миланов с 1174 гласа. Кандидатът на коалиция СДС Пламен Данаилов е на 5-о място - 1064 гласа. Милен Попов от "Нова сила" събра само 487.

Фаворити в битката за съветници са ГЕРБ, те вкарват 11 съветници, следват БСП с 8 съветници.

4-ма са съветниците на партия ЛИДЕР, начело с шефа на ТЕЦ "Бобов дол" Владимир Владимиров. ОДС печелят 4 места в ОбС, между които са най-отявлените поддръжници на консултантите Вергил Кацов, Лорета Николова, техническият управител на частната болница на Ени Лефтеров - инж. Костадин Костадинов, и самият собственик на болницата д-р Ени Лефтеров, който до този момент също беше общински съветник, но от движение "Нашия град".

Методи Стойнев на "Атака" и председателят на Демократи за силна България Стоян Шушков са единствените от коалиция "Промяна", които ще седнат в съветнически кресла. В местния парламент ще има един представител от НДСВ - досегашната привърженичка на консултантите Силвия Овчарченска, лидер на НДСВ, и д-р Тодор Пепелджийски от "Ред, законност и справедливост".

От петимата независими кандидати за съветници на Дупница единствен в ОбС влиза Първан Дангов, който откъсна над 1000 гласа от БСП. Големият бирен бос на Дупница Стойчо Владимиров не успя да се класира за трети мандат. Панчо Панайотов също е извън политиката.

Червен е вотът изцяло в ромската Пич махала, квартал "Спартак".

Източник: в. "Струма"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Бюджет 2025
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: