Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Банско вложи още 13 милиона евро в зоната за ски
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 07:35 / 09.12.2010Коментари (0)141
© Blagoevgrad24.bg
13 милиона евро са вложени в ски зоната в Банско през лятото, съобщи маркетинговият директор Иван Обрейков на пресконференция вчера. Те са отишли за два нови лифта и рекултивиране на пистите. Допълнителните оръдия за сняг вече покриват 90% от всички писти, като догодина постигнато пълно покриване на трасетата. Цените на картите са същите като миналата година. Сезонната струва само 980 лева, като срещу нея се ползва и ускорен коридор на лифта. Ще има дежурна каса до 23 ч. Карти могат да се купуват по интернет, както и от мобилен оператор.

Кметът на курорта Александър Краваров пък обяви, че градчето ще получи и специален приз за зимна столица на Балканите, както е гласувала асоциацията на хотелиерите на полуострова в Нови Сад.

В петък ще има и специална дискусия на тема дали е презастроено Банско. Поканени са министрите на околната среда, строителството и икономиката.

"Омръзна ми да слушам спекулациите, че всичко в Банско е бетон. Да дойдат всички да видят, че в зоната няма нито едно легло. За какво говорят тогава? Да дойдат да го намерят и ще ги почерпя. Става въпрос за поминъка на една област, която вероятно някой иска да я присвои", категоричен бе Краваров.

В петък в 12 часа пред НДК ще бъде и купонът за гостуването на Банско в София. "Ще има старец, вино. Каня всички столичани да дойдат да видят най-автентичното от нашия край", допълни Краваров.

За официалното откриване на сезона най-тежката задача се пада на най-добрия ни алпиец Петър Попангелов. Той ще се изправи срещу легендарни имена в паралелен слалом. Срещу Пепи ще карат Марк Жирардели (Люкс), Андреас Венцел (Лихт), Мария Вализер (Швейц), Йозеф Щробъл (Ав), Михаел фон Грюнинген (Швейц), Люк Алфан (Фр) и Михаел Файт (Гер).

Валентин Стефанов, който ще е директор и на двата старта за световната купа през февруари, обеща да нареди по-спънат слалом, за да може Пепи да спечели. Повечето от съперниците му са специалисти на спускане, но има и техничари като Жирардели и Фон Грюнинген.

След състезанието ще има и благотворителен търг от нещата на световните звезди, които ще отидат за децата от 10 социални дома. Всеки ще даде своя вещ за наддаването.

Източник: в. "24 часа"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Бюджет 2025
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: