Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Банско запазва цените и за новия сезон
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:18 / 21.11.2010Коментари (0)210
© Blagoevgrad24,bg
От българския топкурорт Банско обявиха, че и за новия зимен сезон запазват цените на картите от миналата година при един куп подобрения. Вече са пуснати два нови лифта. Единият е първият у нас шестседалков и е от Бъндеришка поляна. Вторият замества влека тип паничка на платото. За да се избегнат опашките на лифта, са осигурени 10 автобуса, които ще превозват скиори до Бъндеришка поляна. Картите вече могат да се заявяват онлайн на skipoint.info, както и в мрежата на "М-Тел". Дежурна каса ще работи до 23 часа. Тези със сезонна карта ще могат да използват и бърз коридор на съоръженията.

Вече са монтирани още 45 ултрамодерни оръдия за сняг и с тях общият брой е 230. Така се заснежава 90% от зоната, а догодина ще се постигнат 100% от 75-те километра писти. На Бъндеришка поляна вече работи и нов ресторант VIP Room с италиански готвач, като резервации могат да се правят от пистата. Майсторът вечер слиза в обновеното заведение Happy End на долната станция на лифта, където вторият етаж също е станал на ресторант.

Банско тази година е домакин на два старта от световната купа по ски, като през февруари идват най-добрите състезатели за суперкомбинация и слалом. На 18 декември ще бъде открит зимният сезон в Боровец. Най-голямата изненада за гостите на курорта ще е намалението на цените на лифт картите с 50 процента и за двата дни на този уикенд. Забавленията в детския парк "Борокидс" ще бъдат безплатни.

Акцентът на инвестициите в Боровец е осигуряването на изкуствено заснежаване на ски зоните "Ястребец" и "Ситняково". Купени са нови оръдия за изкуствен сняг, а резервоар с вместимост около 30 хиляди кубически метра подава вода директно към оръдията по трасетата на ски пистите. Завършена е връзката между резервоара и Ситняковския дял и благодарение на водоподаването се очаква да бъде осигурена издръжлива снежна покривка и по пистите пред хотел "Рила". Ски зоната "Маркуджик" разполага с нова система за снегозадържане.

С помощта на новите съоръжения ще бъде възможно да се избегне оголването на определени участъци, което предишни сезони се получаваше заради силния вятър в тази висока зона. Осигурени са 150 нови паркоместа в зоната на лифт "Ястребец експрес", а през лятото бе ремонтиран пътят от долната станция на кабинковия лифт до долна станция на "Ястребец експрес".

Източник: в. "24 часа"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
Бюджет 2024
Зима 2023/2024 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: