Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Бащата на 13-годишния Мартин: Не съм виновен, че синът ми се обеси сам
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 23:20 / 12.09.2010Коментари (0)287
© Blagoevgrad24.bg
"Родителите са го объркали това дете дотам, че е решило да се обеси. Нещо тотално не е било наред в това семейство. Ама майката?! От нея идва всичко. Как може да осиновиш дете, а изведнъж да се вдигнеш по Италия и да го зарежеш." Така коментират хората от Кочериновско смъртта на шестокласника Мартин Аспарухов (13). Както "Труд" писа, на 1 септември детето увиснало на примка от сезал, която само направило в плевника на дядо си в с. Бураново. "Мама ще види дали има деца и в България", казал Марти малко преди да се обеси.

Бащата на момчето Иван, негови близки, както и целият квартал "Шарков чифлик", където Марти израснал, винят за трагедията майката Снежана. През пролетта на т.г. тя се върнала от Апенините и взела при себе си Мартин в къща, която родителите купили в Бураново. "Успя да го подлъже със скъпи играчки, дойде си от Италия с пари. Нещо, което аз нямах възможност да му дам. Не съм виновен, че синът ми се обеси сам", казва бащата. Няколко пъти той го питал как се чувства при мама. "Нищо не казваше, мълчеше - нито "добре, нито зле съм". Нещо криеше. Казвах му да дойде при мен. Аз съм се грижел за него през цялото време, след като майка му избяга през 1998 г. в чужбина. Обещаваше да си дойде при мен, но така и не дойде", въздиша бащата Иван. През учебната година той водел сина си до школото всеки ден от Шарков чифлик до Благоевград.

Лятото Марти намерил баща си на строеж в Благоевград, искал му пари за концерта на "Пайнер". "Не ми е искал често пари. Но не споделяше нищо. Според него нещата се усложнили, когато съпругата му родила дете от друг мъж. "Още когато майка му замина за Италия, тя му оставила писмо и му казала, че е осиновен. Но той не ми го споделя това за писмото, аз от други хора го разбрах. Мартин повече с другите хора споделяше, отколкото с мен", казва бащата. "Като Снежана роди друго дете, парите от Италия свършиха - вече се заделят за другото дете. Изглежда това го съсипа Мартин. Пък и като знае, че не е неин син, вече си е мислил, че тя ще обръща внимание на другото дете", обяснява бащата.

Семейството на Иван настоява да бъде направено разследване и майката и родителите й да отговарят пред закона. Във фаталния ден и тримата са си били вкъщи. Оказва се, че майката на Марти - Снежана, не е учудена от обвиненията, които се сипят върху нея.

"Нека Господ отсъди кой е виновен. Съсипана съм от смъртта на Марти. Заради него се прибрах от Италия, да го гледам. А то какво стана? Не мога да си обясня защо го направи", приплаква 36-годишната Снежана.

"Мъжът ми ни е гонел с Мартин в 1,30 ч през нощта от квартирата, за да си доведе любовницата. Веднъж дори ритна детето", твърди Снежана.

Източник: в. "Труд"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Екоактивисти и протести
Масови протести срещу цените на горивата
Лято 2024
Пожари 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: