Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Бивш полицай арестуван за фалшиви дипломи
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:45 / 13.12.2011Коментари (0)236
© Blagoevgrad24.bg
При специализирана полицейска операция в дома на 59-годишния петричанин Огнян Тимов полицаи откриха 9 бланки дубликати и копия на дипломи за завършена степен на образование, бланка на удостоверение за психогодност, стикери и помощни материали за изготвяне на фалшиви дипломи, печатаща машина с неустановена марка и модел и хартиен плик с 2800 лева в него, съобщи сайтът на вестник "Струма". Тимов е задържан за 24 часа в ареста на РПУ - Петрич. Акцията е по получена информация за изготвяне на фалшиви дипломи за завършено основно и средно образование.

Огнян Тимов е бивш служител на Икономическа полиция, брат е на известния шоумен Кирил Аспарухов. Вчера Огнян Тимов на излизане от ареста се оплака и заяви, че акцията срещу него е полицейски произвол. Ето версията му за откритите в дома му фалшификати и за ареста:

Всичко стана сутринта на 9 декември, когато беше празникът на Света Ана. Около 9,30 ч. си пиех вкъщи кафето, отвори се входната врата и влязоха шестима полицаи. Между тях имаше една дама, която се представи като Ана. Запомних името й, защото беше денят на Света Ана. Казаха, че ще извършат обиск, но не представиха прокурорско постановление или заповед за обиск. Като разбра какво става, майка ми Елена, която е с пет инсулта, припадна. Опитах се да я успокоя, след два часа търсене в моята стая откриха един тефтер, в който си записвам телефонните номера.

Там го има и телефона на Киро Вълчев-Скалата, защото брат ми Кирил Аспарухов подготвя с него новогодишно шоу "Мис Южна перла 2011". Освен това намериха два забравени от други хора при мен документа и някакви празни бланки. Държа да кажа, че в момента като безработен се занимавам с машинописни услуги и помагам на различни хора при попълването на документи. Взеха и старата печатаща машина, която е наследство на брат ми от баща ни. На нея брат ми си пише стихотворенията, аз също я ползвам.

След моята стая влязоха в кухнята и спалнята. В спалнята намериха плик, оставен от брат ми и адресиран за Кирил Вълчев-Скалата. Взеха плика, в него се оказа, че брат ми е оставил 2800 лева. Те са за организация за конкурса. След 15-минутно пребиваване в полицията ми дадоха заповед за задържане, някаква декларация, че не са ми нарушили правата, и протокол за обиск.

Бил съм служител на МВР и съм възмутен от държанието на полицаите. Баща ми Аспарух беше офицер от Държавна сигурност, началник на Паспортно бюро, брат ми е име в България и никога в нашия дом не са се вършили каквито и да е беззакония от какъвто и да било характер. Държаха ме 24 часа в клетката на ареста, без да ми предявят обвинение. Добре че имам висок дух и издържах на цялото унижение. Брат ми също е бесен и ще депозира жалба за неправомерните действия на полицията в нашия дом. Всичко, което стана, според мен е полицейски произвол.

Майката Елена Тимова разплакана заяви:

Влязоха и обърнаха всичко с главата надолу. Когато влязоха в спалнята, им казах, че там има плик за Киро Скалата, оставен от сина ми Кирил Аспарухов. В него имаше сценарий и пари. Те взеха и плика, не ми дадоха никакъв документ за това. Сега се чудя откъде синът ми Кирил ще вземе тези пари, за да организира шоуто за 26 декември в дискотеката на Коко Динев на Кулата...






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
България и Войната в Украйна
Парламентарни избори октомври 2024 г.
50-ото Народно събрание
Втора лига сезон 2024/25
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: