Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнесмен оцелява три пъти в битка с маскирани бандити
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:35 / 13.09.2010Коментари (0)1090
© Blagoevgrad24.bg
28-годишният петричанин Костадин Янчев Петров, известен като Коста Бужевия, и негов авер от Гърция се провалиха вчера в дързък опит посред бял ден в Петрич да ограбят с маски и оръжие чейнджбюрото на бизнесмена Петър Околски, който не загуби хладнокръвие и помогна за залавянето им. Екшънът се разигра минути след 13,00 часа на улица "Яне Сандански" в центъра на града, където е чейнджбюрото, и събра десетки любопитни комшии и минувачи, привлечени от стрелба, скърцане на спирачки и викове. Полицаите действаха професионално и сработено в екип и успяха за минути да заловят и обезвредят бандитите. Три часа улица "Яне Сандански" в района на старото лятно кино бе отцепена с ленти и патрулки. Действията на униформените на място ръководеха заместник-шефовете на Районното управление Илия Учителски и Иван Харизанов. Инцидентът се разигра пред камерите на екип на "Струма".

Малко след 13.00 часа вчера Петър Околски и няколко души охрана седели вътре в чейнджбюрото в спокойния неделен ден. Внезапно в помещението нахълтали двама души с маски, въоръжени с къс автомат, тип "Узи", и пистолет със заличен номер, за който тепърва ще се изяснява дали е "Макаров" или "Байкал". Нападателите поискали всичките пари, за които носели два сака. Настанала суматоха, единият от нападателите стрелял с автомата в Петър Околски, но не го улучил. В този момент бизнесменът успял да се измъкне на улицата и да потърси помощ в близката каравана, където седяла мъжка компания. Маскираният се опитал да стреля втори път с автомата по Околски, но оръжието засякло и за втори път божията воля му помогнала да оцелее. Околски успял да стигне до караванката, в близост до която бил полицейският взводен командир Венци Кадиров. Раздали се викове: Бягайте, стрелят. Намиращите се на тротоарите и на улицата хора побягнали в различни посоки. Кадиров веднага се ориентирал в обстановката и се обадил в районното управление, като се втурнал веднага към чейнджбюрото. От масата в караваната го последвал известният петричанин Кирил Левонов-Гарабет. Екипът на "Струма" видя как Левонов, известен сред петричани като Киро Гарабет, хладнокръвно успя да отнеме автомата на единия от нападателите, след което го отнесе на полицаите. След това Левонов се върна спокойно на масата при компанията си. Приятелите му след това се шегуваха: Отиде невъоръжен, върна се въоръжен, и го поздравяваха за подвига, който е сторил. Левонов се мръщеше и отричаше да е направил нещо особено.

Единствено той се закани: В моя град няма да допусна да стават обири.

Междувременно обирджиите се опитаха да избягат с черен мотор "Ямаха" без номера. Според очевидци мотоциклетът часове преди това обикалял по централните улици. Единият от обирджиите подкара ямахата, държейки в едната си ръка пълен с пари сак. В движение обаче го изпусна и във въздуха полетяха банкноти и документи, които след това приятели на Околски събраха от асфалта. Бизнесменът Петър Околски се метна в джипа "Мерцедес" на приятел и подгони ямахата. След няколко метри той успя да удари с джипа мотора в задницата, при което водачът направи салто във въздуха и падна на асфалта, а машината продължи с бясна скорост, вряза се в електрически стълб на тротоара, при което буквално го преряза, Петър Околски се обърна с джипа, но оцеля без драскотина. За пореден път Бог бе с него в този ден.

Междувременно изкърцаха спирачките на патрулката, от която с пистолети в ръце изскочиха полицаите Тодор Кимов и Ангел Иванов. Те извикаха "Стой" на втория обирджия, който побягна, без да сваля маската си, и те бяха принудени да стрелят предупредително във въздуха, внимавайки да не засегнат някои от минувачите. След това подгониха беглеца, който сви покрай гимназията. На улица "Св. Св. Кирил и Методий" се опитал да открадне колата на снахата на петричанина Димитър Карадалиев, която току-що паркирала. Обаче не успял, а Карадалиев се метнал в колата, подгонил го и на улица "Васил Кънчев" успял да го просне на земята точно срещу училище "Европа". Оказа се, че това е 28-годишният Костадин Петров-Коста Бужевия, който носел у себе си втория сак с пари. При битката с Бужевия Д. Карадалиев е счупил ръката си. Той е добре и е у дома си.

Полицаите описаха, като преброиха дебели пачки валута, които са се намирали в сака, носен от Петров.

Гъркът, който падна от мотора и разкървави главата си, се свести след няколко секунди. От задната част на главата му течеше кръв. Той се опита да стане, бъркайки в левия си заден джоб, но събралите се приятели на Околски и цивилен полицай го повалиха обратно на земята и му стъпиха на двете ръце, опасявайки се, че ще извади от джоба си оръжие. Гъркът питаше на английски: Уот ай ду? /Какво правя/. Споменаваше, че е от Ахелой, което е вероятно село в Гърция. Английският на падналия обирджия възмути тълпата, която масово започна да го псува. Пристигналата линейка прибра ранения обирджия.

Костадин Петров преди около година на главен път Е-79 в района на Техномаркет до село Дамяница блъсна пешеходец, остави колата със семейството си на пътя и избяга в Англия, откъдето се е завърнал преди време.

Сумата в двата сака, задигнати от обирджиите, предстои да бъде установена. По предварителна информация тя е между 250 000 и 470 000 евро.

Източник: struma.com






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
Бюджет 2024
Зима 2023/2024 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: