Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнесмен простреля баща на три деца и разби с бухалка черепа на приятеля му
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:24 / 11.07.2011Коментари (0)181
Производителят на салати и сладолед от гоцеделчевското село Борово Евгени Енев едва не уби на място с ловната си пушка съселяните си Георги Георгиев и приятеля му Иван Петков, съобюава в. "Струма".

 Енев стрелял почти от упор по двамата като по дивеч, само късметът спасил младите мъже от сигурна смърт. С рана в корема от голяма сачма в болница е обработен 37-годишният Георги Георгиев. С разбит череп от бухалка е приятелят му Иван Петков. Кървавият инцидент станал през нощта в петък срещу събота.

Около 23 часа Георги Георгиев, чието хоби е гълъбарството, тръгнал с Иван Петков да прибере избягалите му няколко гълъба, които се приютили в селскостопанска постройка, намираща в съседство с къщата на бизнесмена Енев.

Само през нощта, когато гълъбите спят, можех да си ги прибера и затова отидохме с приятеля ми, след като се стъмни, обясни пред "Струма" Георги Георгиев.

Едрите сачми от въздушната пушка на Енев заваляха върху нас още с приближаването на селскостопанската постройка. Една от сачмите уцели в областта на корема приятеля ми, разказа Ив. Петков.

Георгиев и Петков се развикали на Енев да прибере пушката и да не стреля. Тръгнали си, без да приберат избягалите птици, за да потърсят спешна медицинска помощ за ранения Георгиев. Двамата мъже обаче били нападнати с бухалка в тъмното от Евгени Енев и среднощният екшън продължил с жесток побой над Иван Петков.

Изненадващият удар по главата проснал в локва кръв и в несвяст 39-годишния Иван Петков. Разяреният бизнесмен не се стреснал и продължил да налага Петков, отричайки, че е стрелял по тях малко преди това от терасата си.

Ясно го видяхме на терасата с насочената към нас пушка, дори му се развикахме да я прибере, че е ранил един от нас. Евгени Енев ни познава много добре и отлично знае, че не сме влезли в съседския имот да крадем, а да си приберем гълъбите. Докато дойде полицията, съпругата на Енев тръгна с колата извън селото, най-вероятно да скрие оръжието и затова полицаите не откриха пушката в дома на бизнесмена, заявиха двамата ранени мъже.

Тежко пребитият Иван Петков още същата вечер е закаран в болницата в Гоце Делчев, където хирурзите 2 часа са шили разцепената му с бухалка глава. Енев не е задържан в полицията.

Вижте, да се разберете по някакъв начин, ако тръгнете да го съдите, поне 10 години ще се точат делата в съда и пак няма да го осъдите - това ни заяви заместник-началникът на РУП - Гоце Делчев Кирил Чонгов, казаха пострадалите. Това ни прозвуча като ходатайство, да не повдигаме обвинения срещу бизнесмена.

На 39 години съм и след боя се чувствам половин човек. Имам три деца, семейство и сега след тези травми аз няма да съм така работоспособен, както бях досега, каза през сълзи потърпевшият Иван Петков, който е с три шева на главата, спукано ребро, разбита челюст и множество натъртвания по тялото от безпощадната бухалка на Енев.

Хората от село Борово настръхнаха от среднощния инцидент, някои търсеха координатите на министър Цветан Цветанов, за да го уведомят лично за случилото се, страхувайки се случаят да не бъде покрит. Жителите на селото започнаха събиране и на подписка с настояване законът да бъде приложен в цялата му строгост и побойникът Евгени Енев да получи възможно най-строгото наказание.

След инцидента мирните жители на с. Борово заявяват, че чашата на търпението е преляла и чрез подписката приканват бизнесмена, който преди години се заселил в тяхното село, да напусне заедно със семейството си. Енев и съпругата му развиват свой бизнес за производство на млечни салати и сладоледи.

Към жалбите на пребития Иван Петков и простреляния Георги Георгиев са прикрепени като доказателство за рецидив от страна на Евгени Енев и още няколко жалби на местни хора, също потърпевши от въздушната пушка и безразборните стрелби на бизнесмена Енев.

Съселянинът на ранените Николай Костадинов се оплака, че с пушката си Енев преди няколко месеца потрошил прозорците на къщата и цеха му. Кучето на Костадинов е било известно време в гипс и на скъпо лечение, след като сачми от пушката на Енев са счупили крака му.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Влизането на България в Шенген
България в еврозоната
Бюджет 2024
Зима 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: