Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Бодигард на Пламен Галев за 900 лв. сложи ръка на дискотека в читалище
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:05 / 18.02.2011Коментари (0)546
Гардове и приближени на братя Галеви слагат ръка официално на дискотеките в Дупница, съобщиха вчера читалищни дейци. Те твърдят, че срещу 900 лева на месец кметът Атанас Янев е сключил договор със сдружени бизнесмени - Виктор Викторов, собственик на скандалния "Клуб 13", където бе застрелян преди няколко месеца диджеят на заведението, вторият в групата е личният бодигард на Пламен Галев - Васил Капланов-Каплата, прекупвач на череши в региона и оправдан по дело за нанасяне на средна телесна повреда на черешовия бос Йордан Костов-Джоко, на когото изби зъбите миналото лято. Третият е бизнесменът Георги Христов, собственик на борса "Пепси".

Тримата инвестират в грандиозен ремонт на дискотека "Енигма", която се намира в сградата на читалище "Зора". Те са сключили договор с кмета на Дупница Атанас Янев по силата на общинско решение на мнозинството съветници, с което преди година заведенията на читалище "Зора" на партерния етаж на площад "Свобода" са отнети от читалището и са прехвърлени на общината. Целта на отнемането е не просто читалището да не получава парите от наемите, а собствеността на заведенията да бъде трансформирана от публична в частна, за да се продадат на по-късен етап на подбрани хора, категорични са наблюдатели на финансовата политика в общината.

Актът за общинска собственост на мнозинството съветници на кмета Атанас Янев, с който е променено статуквото на дискотеката, се обжалва от шефа на читалището Силвия Балинова в Кюстендилския окръжен съд. Всеки момент се очаква решение на съда по казуса. От читалищното настоятелство съветват инвеститорите да не хвърлят големи пари, защото ако решението на Кюстендилски окръжен съд е в полза на читалище "Зора", наемателите в рамките на една седмица трябва ще да напуснат и да изгубят инвестициите си.

Кметът Атанас Янев вчера категорично отрече да е сключвал договор с бодигарда на Пламен Галев - Васил Капланов, както и с когото и да било от сочените за инвеститори в дискотеката лица, между които е и Димитър Кацаров, който стопанисваше заведението заедно със Стоян Терзийски, един от основните свидетели по делото срещу братя Галеви, пребит от гардовете на Галев в ресторантски комплекс "Браво".

Стоян Терзийски се изнесе от града, а договора с дискотеката прекрати още със старта на делото "Братя Галеви". Съдружникът му обаче до ден-днешен работи в обекта заедно с Васил Капланов. Пълно съдействие му оказва и собственикът на чейнджбюро срещу полицията Христо, известен с прякора Гугутката. Виктор Викторов завчера с огромен камион докара нови мебели за заведението. Той е съпруг на назначената от кмета и консултантите за шеф на общинското дружество "Ученически столове" Атанаска Викторова.

Второто заведение "Театъра" от комлекса на читалище "Зора" е предоставено на Славчо Павлов, който стопанисва и бившето "Гранд кафе", което сега носи името "Баристо". Договорът с него е сключен със Силвия Балинова и сега подновен от общинските чиновници на цена 1300 лева месечно, които ще влизат в касата на община Дупница.

Аз не познавам Каплата, не знам нищо за първия етаж на читалище "Зора", аз не се занимавам с тази дейност, това си е сигурно работа на читалището, не знам за конкурси, заяви вчера пред репортер на "Струма" кметът Атанас Янев, който води съдебна битка с бившата си заместничка Силвия Балинова в Кюстендилския окръжен съд за собствеността на заведенията.

Източник: struma.com






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
Бюджет 2025
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
Катастрофи в България
Влизането на България в Шенген
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: