Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
ЧЕЗ ще управлява дистанционно три станции в Банско
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:45 / 23.11.2010Коментари (0)120
©
Инвестицията от 190 хил. лева повишава сигурността на захранването в курорта в навечерието на зимния сезон, съобюават от електроразпределителното дружество.

ЧЕЗ въведе дистанционно управление на три възлови станции в Банско, които досега се управляваха ръчно. Инвестицията в модерното оборудване, на стойност 190 хил. лева, повишава сигурността на захранването в курорта в навечерието на зимния туристически сезон. За изграждане на самите възлови станции "Банско-1", "Банско-2" и "Банско-3" компанията е вложила общо над 1,2 млн. лева.

Телемеханизацията на съоръженията позволява диспечерските служби на "ЧЕЗ Разпределение България" да ги управляват от разстояние. По този начин информацията за състоянието на мрежата и сигналите за евентуални аварии се подават автоматично към диспечерите, което съкращава значително времето за реакция.

"Телемеханизацията на съоръженията ще доведе до сериозен спад на честотата и продължителността на възможните прекъсвания на територията на курорта. Това е допълнителна гаранция, че няма да допуснем големи сътресения през зимата. Правим всичко възможно хотелите и съоръженията в Банско да могат да работят нормално по време на ски сезона, а жителите и гостите на града да се чувстват комфортно", каза Росен Йорданов, директор "Експлоатация и поддържане".

В резултат на инвестициите, направени от ЧЕЗ за района на Банско, и по-балансираните темпове на строителството напоследък капацитетът на съоръженията от електроразпределителната мрежа в момента е достатъчен, за да покрие нуждите на повишеното потребление през зимния туристически сезон. Компанията има и разработен проект за изграждане на нова подстанция в местността Кулиното в случай на възвръщане на ускорените предкризисни темпове на строителство.

През последните пет години ЧЕЗ инвестира 5.2 млн. лева в подобряване и разширяване на мрежата в трите най-големи зимни курорта в Западна България - Банско, Боровец и Рибарица.

За да може да реагира бързо в случай на авария или форсмажорни обстоятелства през зимния сезон, ЧЕЗ е осигурила модерна техника за работа при тежки условия. Компанията разполага с 12 АТВ-та с вериги, 12 моторни шейни и единствена по рода си в България високопроходима машина ПРИНОТ, пригодена за всякакви терени и сезони.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Бюджет 2025
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: