Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Четвъртокласник със счупени крака, съученик го блъска от 2-ия етаж на хотел
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:52 / 08.06.2011Коментари (0)318
Със счупени крака е след 3-дневна екскурзия до Велико Търново 11-годишният Борислав Илиев, четвъртокласник в СОУ "Св.Св. Кирил и Методий" в гр. Симитли. Родителите му Ваня и Венцислав Илиеви едва не припаднали, когато в петък вечерта класната на детето им Калинка Цветанова ги уведомила по телефона, че синът им е претърпял инцидент и трябва да дойдат да го приберат, тъй като не може да пътува в автобуса с останалите 40 ученици екскурзианти.

Боби паднал от втория етаж на хотелски комплекс "Св. гора", на 1,5 км край Велико Търново, където била настанена групата. Инцидентът, който по чудо не е завършил фатално, от 3 дни е обект на коментари в Симитли. Говори се дори, че учителите и шофьорът били на чашка по време на инцидента, но никой официално не го потвърди.

Директорът на СОУ - Симитли Цветанка Симеонова вчера заяви, че не е запозната добре със случая, въпреки че екскурзиантите са се прибрали още в събота, 4 май. Не знам детайли, не съм имала възможност да разговарям с учителките, а те сигурно вече си тръгнаха, опита се да отклони въпроса Симеонова. Тя отказа да съобщи и кои учители са били с групата на екскурзия, не знаеше как е пострадалото дете, нито дали още е в болница в Търново, или се е прибрало.

Репортер на "Струма" научи подробностите:

11-годишният Борислав вчера е прегледан в Благоевград от ортопеда д-р Красимир Спасов. Счупванията са в областта на двете петички на детето, едната от които е сериозно потрошена. Открихме в дома му в Симитли пострадалото момче. То разказа:

Бяхме на разходка из Велико Търново, разгледахме Царевец и след обяд се прибрахме в хотела. Инцидентът стана между 15.30 и 16 часа след обяд в хотел "Св. гора". Паднах от прозореца на стая 222, съседна на тази, в която бях настанен с другарче. Височината е около 3-4 метра, тъй като отдолу има гаражи.

Прескочих по парапета на прозореца от нашата стая в съседната няколко пъти. Преди мен по парапета ходиха и Сашо Христов, Антон и Николай. Аз три пъти минах, а Антон от нашия клас всеки път ми затваряше прозореца да не мога да вляза. На четвъртия път, тъкмо бях стъпил на перваза, ама той не е много голям, към 15 см е и кракът ми не се събира целият напряко, и петата ми е още на перваза на прозореца, и Николай Бельов викна на Антон: "Затваряй!". Двамата заедно затвориха прозорците. Аз бях с гръб към прозореца, Николай като го затвори, ме блъсна в гърба и аз полетях с главата надолу.

В последния момент при падането някак си успях да се обърна и да падна на краката. Всичко видя Антония, тя започна да пищи, аз се развиках, тя изтича да викне майка си, която бе с нас на екскурзията, и другите. Шофьорът ме вдигна на ръце и ме занесе на един диван във фоайето. Дойде класната, медицинската сестра, обадиха се на Бърза помощ и линейката за по-малко от 5 минути пристигна.

По същото време в хотел "Св. гора" имаше някакъв семинар на доктори, един от тях изтича при мен, сложи на краката ми по 4 торби с лед да не ме боли толкова, опипа да не ми е счупено нещо по гърдите, пита ме дали ми се вие свят, написа нещо на докторските листчета какво трябва да ми се прави и каза да го дадат на медицинското лице в линейката. Класната беше с мен, в болницата ме снимаха целия, проверяваха и дали не ми се е отлепил далакът - така ми казаха. Докторите бяха много внимателни, сложиха ми шини и ме върнаха в хотела да чакам татко да си ме вземе, разказа подробности от инцидента Борислав.

Като ни се обади госпожа Калинка, щяхме да припаднем, призна майката на момчето - Ваня. Боби има 6-месечна сестричка, затова майката останала при бебето, а бащата Венцислав с брат си Стефчо запалили колата и спешно потеглили към Велико Търново, пристигнали към 22 часа. На другата сутрин докарали Борислав в дома си с 2 счупени крака. Свързахме се по телефона с хотела, където е станал инцидентът.

Не знам точно какво се е случило, защото учителките криеха, изпратих няколко служители на хотела да ги питат, но отговорите били уклончиви и всъщност каквото разбрахме е от другите деца, призна единият от съсобствениците на хотелски комплекс "Св. гора" Петко Казанджиев. Непрекъснато посрещаме ученически групи, задължително ги инструктираме преди настаняване какво не бива да правят, осигурили сме 24-часова охрана и сме задължили гардовете да обикалят и да следят да не станат инциденти, въпреки че това не е наша работа, а ангажимент и задължение на ръководителите на екскурзиантите, обясни бизнесменът.

Половин час преди Борислав да падне от втория етаж той оставил колата си на паркинга на хотела, към който гледат прозорците на настанените ученици от Симитли. Децата бяха "накацали" по прозорците, наложи се аз да викам и да им правя забележка да се приберат, защото явно бяха оставени без контрол, разказа хотелиерът. В момента сме сложили обява във фоайето, в която съобщаваме за пострадалото преди дни дете от Симитли, надяваме се с това да засилим вниманието както на учениците, така и на ръководителите им, призна П. Казанджиев.

Служители в хотел "Св. гора" разказаха за случайно дочут телефонен разговор на една от учителките от Симитли, която обяснявала след инцидента на някого, че не се чувства виновна за случилото се.

Не мога да си обясня как ученици, които се вдигат за два дни от другия край на България да разгледат забележителностите на Велико Търново, в 16 часа след обяд ще са в хотела, недоумяваше съсобственикът Петко Казанджиев. Логично е учителите им да направят достатъчно плътна програма, че да видят колкото може повече неща, а не да си губят времето през деня, затворени в хотел, нормално е привечер децата да се приберат за вечеря, евентуално детска дискотека, и уморени да са по леглата до 22.00 часа, коментира още той.

С групата от Симитли, в която болшинството били ученици в IV клас и няколко от V клас, пътували три учителки, освен Калинка Цветанова за дисциплината, реда и безопасността на хлапетата трябвало да се грижат още Маргарита Павлова и Мария Шалдева.

Източник: struma.com






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: