Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
ДПС-кмет остави село в снежна блокада заради изборна победа на ГЕРБ
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:21 / 27.02.2010Коментари (0)222
110 души от белишкото с. Златарица вече втора седмица са откъснати от света заради затрупания със сняг път, който води до селото, алармира местният координатор на партия ГЕРБ Али Мехмед. Той се обади в "Струма" по телефона, който е единствената връзка на златарищенци със света.

От миналата седмица децата не ходят на училище, разказа Али Мехмед. Те учат в Разлог и Белица, защото в селото отдавна няма училище, но просто нямаше как да излязат извън селото. След като 2 седмици не бяхме яли хляб, събрах няколко мъже от махалата и с една УАЗ-ка се придвижихме до Елешница. Разстоянието дотам е 18 км, смятайте как го минахме, след като пътувахме 2 часа и половина. Първата ни работа беше да купим хляб, после влязохме в кметството. Поискахме среща с кмета на Белица Ибрахим Палев, който е вуйчо на депутата Муса Палев. Секретарката му ни накара да чакаме, понеже при кмета имало човек, когато обаче посетителят си замина, Палев отказа да ни приеме и чрез нея ни прати при заместник-кмета. Оня каза: "Ще видим какво можем да направим", и нищо не направи.

На връщане, понеже е много стръмно, преценихме, че няма да успеем да се приберем в селото, затова избрахме да минем през Аврамово, с което удължихме пътя си с около 50 километра.

Според Мехмед до селото няколко пъти се качвал снегорин, но въобще не пускал лопатата за почистване на пътя, защото в Белица не можели да се разберат по какъв начин ще се плаща на машината - на курс или свършена работа.

Много сме притеснени, защото в селото има бременна жена - Радифе Кьорова, която тези дни влезе в деветия месец, довери Мехмед. В селото няма фелдшер, най-близката ни болница е на 36 км - в Разлог, но ако болките й почнат тези дни, как ще я транспортираме?

Според категоричното мнение на Али Мехмед общинският кмет Палев, който е от ДПС, просто прави политическа саморазправа с жителите на селото заради резултатите от последните парламентарни избори, когато ГЕРБ спечели 43 гласа срещу 21 за ДПС. По тази причина кметският наместник на селото Хюсеин Сали посъветвал в прав текст гербаджията да извика Бойко Борисов да му отпуши пътя.

Източник: в. "Струма"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
Пет трупа открити в Нови Искър
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: