Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Дело за убийство срещу роми започна със закъснение заради снега
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:25 / 13.12.2010Коментари (0)147
©
Със закъснение от близо час и половина Кюстендилският окръжен съд даде ход на съдебното заседание по делото срещу деветимата роми, обвинени в убийството на 46-годишния Пламен Момчилов край кюстендилското село Шишковци. На заседанието не се яви свидетелят Кирил Кирилов. Пред съдебния състав под председателството на съдия Пенка Братанова бе представена докладна записка, че свидетелят не е бил открит на посочения от него адрес. Беше даден ход на съдебното следствие.

Съдът позволи на обвиняемите да дадат обяснения по делото. Някои от тях отказаха да дадат обяснения заради отсъствието на Кирил Кирилов. Своите действия в деня на убийството на полския пазач обясниха обвиняемите Ангел Иванов, Трайчо Иванов, Асен Иванов, Атанас Рангелов. Ангел Иванов поиска очни ставки с останалите обвиняеми, с които да докаже, че няма нищо общо с инцидента от лятото на миналата година. Обвиняемият Стоян Асенов заяви, че няма какво да каже по случая. Уточни, че е тежко болен и че за времето, прекарано в затвора в Бобов дол е отслабнал с 70 кг. Защитникът му адвокат Симеонова представи веществени доказателства - документи, че Стоян Асенов след раздяла със съпругата му се грижи сам за детето си и за тежко болната си майка, както и подписка в негова подкрепа от жители на ромския квартал. Съдът прие предоставените доказателства, като уточни, че подписката има характеристичен характер. Съдът счете, че заради отсъствието на свидетеля Кирил Кирилов, трябва да бъдат прочетени показанията му, дадени в хода на досъдебното производство. Всички обвиняеми и техните адвокати протестираха това намерение. Заради липса на процесуално съгласие беше постановено, че показанията не могат да бъдат приобщени към доказателствата по делото. Бяха описани изготвените протоколи за претърсвания и изземвания, съставени по време на досъдебното производство.

Съдът прие като доказателство по делото актуална справка за съдимост на обвиняемите. Според нея, обвиняемият Трайчо Иванов не е осъждан, Стоян Асенов е осъждан два пъти, но е реабилитиран, Ангел Иванов е осъждан и реабилитиран, Бисер Найденов е осъждан два пъти и реабилитиран. 15 пъти са осъждани подсъдимите Александър Иванов и Боян Иванов.Съдът счете, че трябва да бъдат предявени специални разузнавателни средства - СРС, които представляват записи от подслушване на Асен Иванов, Стоян Асенов и Трайчо Иванов за периода 3 - 23 юли, както и СРС за период 5 - 22 юли 2009 година. Адвокат Анани Константинов възрази срещу използването на специалните разузнавателни средства, като изтъкна, че включването им в делото представлява грубо нарушаване на човешките права на обвиняемите. Заради противоречия в показанията на Бисер Иванов и Трайчо Иванов между двамата беше проведена очна ставка. Съдът обяви половинчасова почивка, след което заседанието продължава с предявяване на веществените доказателства по делото.

Източник: радио "Фокус"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Бюджет 2025
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: