Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Делото “Братя Галеви" е резултат от битката на 2-та лагера в БСП - на Р. Петков и Р. Овчаров
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 08:49 / 12.01.2011Коментари (0)296
Делото "Братя Галеви" е политическа комбина, не съм безгрешен, но това, за което ме обвиняват, не е истина, ще обжалвам, обяви на чаша кафе в централното дупнишко заведение на Асен Мицов, известен с прякора Били, съученикът и пръв приятел на Пламен Галев, бившият полицай от РПУ - Дупница Владимир Ангелов-Стъклето, който бе осъден на 1,4 г. затвор. Всичко стана заради противоборството между двете крила в БСП, свързани с детронацията на двамата министри Румен Петков и Румен Овчаров и серия удари, които си нанасяха социалистите помежду си. В тази битка изгоряхме ние.

Това, за което ни съдят, не е истина. Може да имаме много грешки и специално за себе си казвам: Да, имам. Но това, за което ни подведоха под наказателна отговорност, е пълна пародия, постановка. Настоявам за собствената си оправдателна присъда. Не може да бъда осъден заради един патрон за пистолет "Макаров" от 1994 година, намерен зад шкафа. И да ми се приписва незаконно притежание на боеприпаси. Това просто е смешно. Аз съм бивш служител на РПУ - Дупница, носил съм "Макаров" и този патрон е от периода, в който съм бил в полицията. Аз не съм извършил престъпление.

На въпроса за какво са му били конфискуваните два автомата, ловна пушка, два пистолета, Ангелов отговори: Аз осъществявам въоръжен туризъм, не съм изявен ловец, нямам кой знае колко трофеи, но ходя на лов. Присъдата лишаване от свобода за 1 година и 4 месеца съсипва бъдещето ми и проектите ми. Възнамерявам да регистрирам собствена детективска фирма, но тази присъда ме лишава от възможността да имам оръжие, разказа за плановете си Владимир Ангелов в присъствието на дупничани, между които беше екскметът на Дупница д-р Пламен Соколов, току-що завърналият се от Америка син на стоматолога д-р Владимир Караилиев - Иван, бизнесмени от Сдружението за възраждане на Дупница.

Владимир Ангелов бе осъден на точно толкова време лишаване от свобода, колкото прекара в ареста, и няма да лежи повече зад решетките. Той беше оправдан по 5 повдигнати му обвинения - за рекет, побои, нанасяне на телесни повреди. Лично председателят на Кюстендилски окръжен съд Мирослав Начев го призна за невинен по главното обвинение, по което беше задържан от ГДБОП при показна акция в Дупница - за рекет и участие в организирана престъпна група, ръководена от Пламен Галев и Ангел Христов. Мирослав Начев, който след делото получи прякора Галевия, беше категоричен, че Ангелов е невинен по жалбата на таксиметровия бос Пламен Миланов, че чрез заплашване срещу живота и здравето му, както и с възпрепятстване на бизнеса му е бил заставен противно на волята си да прехвърли собствеността на 50 процента от дружествените дялове на фирмата си "Сити транс" ООД на Владимир Ангелов. Според съдията Стъклето не е участвал в побоя над Антонио Якимов, при който са му избити зъбите.

Стъклето вчера заяви, че освен него присъдата обжалва и Апостол Чакалов със същия размер на присъдата, за това, че е причинил телесна повреда на таксиметровия шофьор Антонио Якимов, изразяваща се в избиване на зъби и че избил зъбите на таксиметровия шофьор Ивайло Иванов.

Трети месец след 4 ноември, когато съдия Мирослав Начев разби обвинението на прокуратурата за организирана престъпна група в Дупница, не представя мотивите си, въпреки че законният срок е един месец и изтече на 4 декември. Източник от ВСС коментира, че М. Начев ще бъде наказан, ако до 4 февруари не представи мотивите. Незаконно е бавенето да е повече от месец, но наказваме, когато просрочието достигне три месеца, уточни членът на ВСС.

Аз не пиша мотивите и не знам защо Мирослав Начев се бави, добави Владимир Ангелов. Той разкри още, че в момента се занимава с внос на автомобили. Печеля добре, благодарен съм, имам само нужда от спокойствие, заключи Стъклето.

Източник: struma






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Бюджет 2025
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: