Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Директорка излезе по спешност в болничен след уволнение на учителка
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:56 / 29.05.2013Коментари (0)497
Директорът на Професионална техническа гимназия в Сандански Вера Влахова излезе по спешност в болничен. Три дни няма да е на работа, след като във вторник се стигна до сериозно напрежение в учебното заведение.

"Най-важното е, че днес има нормален учебен процес и всичко е наред, учебната година трябва да завърши", заяви шефът на Регионалния инспекторат по образование Ивайло Златанов.

Във вторник по обяд Влахова връчила заповед за уволнение на учителката по биология Лидия Дончева, която е лидер на КНСБ в училището и е защитена от закона. Направила го, тъй като преподавателката е и председател на стачния комитет, който иска от няколко месеца оставката на Влахова.

"Веднага бях информиран за проблема. Учениците били много ядосани от уволнението на учителката и се струпали пред кабинета на директорката. Разменили си остри реплики. Тя извикала полиция. За щастие не се е стигнало до физически сблъсъци. Бях в Сандански, разговарях с Влахова, тя има странно поведение, мотивите за уволнението на преподавателката също са странни и неясни", каза още Златанов.

Той отдавна е дал становището си за съдбата на школската шефка, но решение за нейното отстраняване може да вземе образователният министър. За него Влахова отдавна не владее положението в гимназията, поредно доказателство за това е, че е била принудена да вика полиция, за да укроти страстите. Има опасност ситуацията да излезе от контрол, ако Влахова не бъде махната от поста, твърдят учители.

По непотвърдена информация двама преподаватели се хванали за гушите в спор "за" и "против" школската директорка. "При мен няма доклад за инцидент в гимназията, значи не е имало пострадали лица, нито пък са съставени протоколи за нарушаване на обществения ред", заяви шефът на ОД МВР - Благоевград комисар Георги Костов.

Педагозите обвиняват директора Вера Влахова в некомпетентност и злоупотреби с държавни средства. Те се разбунтуваха в началото на месец април. Според нея обаче обвиненията са неоснователни и в разрез с кодекса на труда.

Извършени са десетки проверки от експерти от образователния инспекторат. Очаква се Министерството на образованието да се произнесе по казуса.

Източник: в. Стандарт







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Отбелязване на Деня на Независимостта
Катастрофи в Кюстендилско
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
Крал Чарлз е болен от рак
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: