Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Директорка на училище наказа трима подчинени, защото не гласували за нея
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:35 / 26.10.2011Коментари (0)147
Напрежение възникна вчера в основно училище "Братя Миладинови" в третото по големина петричко село Кърналово, след като директорът Юлия Касаветова наказа трима от помощния персонал с мотив, че не са гласували за нея на изборите за кмет. В Кърналово, както съобщи "Струма", още на първия тур спечели досегашният кмет Стоян Бойчев, а директорката на училището Юлия Касаветова от ГЕРБ бе негов опонент.

Наказаните са Атанас Ников, Здравка Гущерова и Йорданка Павлова. Синовете на Здравка Гущерова - Герасим и Петър, емоционално заявиха:

Психическият тормоз срещу майка ни продължава от месец. Юлия Касаветова и нейният баща Борис Корчев на няколко пъти заявяваха, че ако майка ми не гласува за нея, ще изгуби работата си в училището. Остава й още година и половина до пенсия, тя е възрастна жена и получава нервни кризи от този психотормоз.

Вчера преди обяд Здравка Гущерова получи нервна криза и в училището минути след това пристигна лекар от Бърза помощ. Причината за нервната криза бе административно наказание. Юлия Касаветова коментира случая така:

Не съм нарушила закона. В училище имаме план за контролна дейност. Тримата от помощния персонал бяха дошли на работа сутринта, но по-късно реших да проверя дали са в района и видях, че ги няма в стаята. Погледнах и в двора на училището, не ги видях. Съгласно вътрешните разпоредби има график за почивка, който трябва да бъде спазван. След като не ги намерих, съставих протокол за административно нарушение и го връчих на тримата.

Единият от служителите - Атанас Ников, е преувеличил случилото се пред колежката си Здравка Гущерова, явно й казал, че на по-късен етап ще бъде уволнена, и жената е получила криза, за което съжалявам. Категорично заявявам, че тримата няма да бъдат уволнени, само са предупредени да спазват дисциплината в бъдеще.

Не съм оказвала какъвто и да е натиск да гласуват за мен за кмет. Според мен в основата на това напрежение стои кметът Стоян Бойчев, който бе преизбран, и от него очаквам да се саморазправя с опонентите на изборите, в това число и с мен, заключи Касаветова.

В района на училището се появи и нейният баща Борис Корчев. Синовете на Здравка Гущерова - Герасим и Петър, влязоха в словесна престрелка с него. Той се обърна към тях да не преувеличават нещата и бе категоричен, че не е упражняван натиск за гласуване върху семейството на Здравка Гущерова в полза на дъщеря му Юлия Касаветова. Синовете на потърпевшата контрираха:

Недей да лъжеш, дори идваше и у дома и предупреждаваше майка ми, че трябва да гласува за Юлия Касаветова, за да си няма проблеми след изборите, ако не бъде избрана за кмет на Кърналово.

Докато течеше словесната престрелка, в стаята на помощния персонал бе Здравка Гущерова, която очакваше да пристигне Бърза помощ. По обясними причини тя и синовете й не пожелаха да бъде снимана в състоянието, в което се намира.

Ще изпратим жалба до министъра на образованието Сергей Игнатов, до Регионалния инспекторат по образованието в Благоевград и до отдел "Образование" в община Петрич за случващото се в учебното заведение, заключиха Герасим и Петър Гущерови

Източник: в. "Струма"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Отношенията София-Скопие
България и Войната в Украйна
Хороскоп за деня
Ла Лига сезон 2024/25
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: