Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Добра новина за Сапарева баня  
Автор: Венцислав Илчев 14:21 / 11.09.2024Коментари (0)919
© Фокус
Архив
Министерският съвет прие решение за одобряване създаването на "Специализирана болница за продължително лечение и рехабилитация Рилла Мед“ ЕООД, град Сапарева баня, съгласно законоустановения ред за целта в Закона за лечебните заведения, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет. В проекта се предвижда в местност Фризолница да се застрои сграда с разгъната застроена площ от 2500 кв. м със зелени площи от около 2 дка със срок за реализация до 2030 година.

Болницата ще разполага с общо 100 легла, които ще бъдат разкрити в 4 отделения: отделение по физикална и рехабилитационна медицина - с 20 легла; отделение за продължително лечение по вътрешни болести, кардиология, нервни болести и пневмология и фтизиатрия - с 35 легла; отделение за продължително лечение по хирургия, ортопедия и травматология, акушерство и гинекология и урология - с 35 легла и отделение за палиативни грижи - с 10 легла.

Предвижданото разположение на болницата в подножието на Рила планина в Националния парк "Рила“ с надморска височина около 750 м и наличието на минерални извори в гр. Сапарева баня ще способстват постигането на ефикасно продължително лечение и рехабилитация при пациенти със заболявалия на опорно-двигателния апарат, на периферната нервна система, поражения на централната нервна система, гинекологични заболявалия, възстановяване след остри и хронични отравяния със соли на тежките метали и др.

 За основна цел на настоящия проект е посочено предоставянето на достъпни и качествени медицински услуги, подобряване качеството на живот на нуждаещите се пациенти и намаляване на страданията. Екстериорът изцяло е насочен към максимална близост до природата, широки полегати алеи за трудноподвижни пациенти, кътове за отдих, стаи с гледка към планината.

В проектната документация е предвидено на партерното ниво да има зали за рехабилитация, басейни с минерална вода, кабинети със специализирана апаратура за физикална и рехабилитационна медицина, столова и библиотека, а отделенията в стационара да бъдат разположени в надпартерните помещения на болничната сграда с предвидени единични и двойни стаи със самостоятелен санитарен възел.

В рамките на процедурата по Закона за лечебните заведения е получено и становище от НЗОК, според което се счита за възможно финансирането на заявените дейности в периода на тяхното реализиране в рамките на утвърдените от Надзорния съвет на НЗОК финансови параметри на лечебното заведение за сключване на договор с НЗОК.

С оглед на представената по законосъобразния ред информация, Министерски съвет реши да одобри създаването на "Специализирана болница за продължително лечение и рехабилитация Рилла Мед“ ЕООД, гр. Сапарева баня. Съгласно нормативните изисквания, с решението е определен срок от шестдесет месеца, в който управителят на дружеството да подаде заявление до министъра на здравеопазването за издаване на разрешение по чл. 47 от Закона за лечебните заведения.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Отношенията София-Скопие
Избори в САЩ
Мигрантски натиск към България
Борба за влияние в Близкия Изток
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: