Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Дупничани: Догодина Галевите ще спечелят изборите!
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 22:26 / 06.11.2010Коментари (0)153
©
Какво има да се изненадваме! Няма съд за хората с парите. Нима не стана същото и с братята Маргени? Сценарият е един. Персонажите и имената само са различни. Играли са пари и за Галевите! Трябва да си пълен наивник, за да повярваш, че не е така."

Такива са коментарите в Дупница само ден след като Ангел Христов-Геле и Пламен Галев чуха оправдателните си присъди. В четвъртък Кюстендилският окръжен съд ги призна за невинни по обвиненията в организиране на престъпна банда за рекет и нанасяне на телесни повреди.

Усеща се и недоволство срещу шефа на съда Мирослав Начев, обявил оправдателните присъди на Братя Галеви и сочения за тяхна дясната ръка Красимир Оков.

Магистратът постанови символични наказания за четирима техни авери - Апостол Чакалов-Тоци, Владимир Ангелов-Стъклето, Георги Градевски-Конъна и Георги Блатски.

"Начев се изложи! Само дето не им се и извиниха накрая, че са ги тормозили толкова по арестите и са ги разкарвали под белезници, та петнят имиджа им", подхвърляха не само в Дупница, а и в областния град вчера.

"Винаги в един процес ще има и недоволна страна. Нищо особено не е станало с тази оправдателна присъда. Делото е минало само на първа инстанция. В случая няма променена мярка спрямо подсъдимите. Подсъдността срещу тях си остава", каза магистратът Начев вчера. Според преобладаващите коментари в Кюстендил кариерата му на шеф на Окръжния съд "направо е заложена" и "виси на косъм" след такава развръзка по делото "Галеви".

"По-лошо не можеше и да бъде. След като изкараха тези хора напълно невинни, всеки вече в Дупница се пита на кого да се оплачеш? Битите са си бити, възмездие няма."

Така представи настроенията на съгражданите си вчера съветникът от "Атака" Методи Стойнев, отявлен антигалевист, който заедно със съпартиеца си Милен Попов вече две години води срещу Галев дело за обида. Ангел Христов ги нарекъл "идиоти" в тв предаване, а Галев по-късно се присъединил към комплимента.

"Ясно е, че Галеви излизат реабилитирани и по-самоуверени, след като съдът ги оправда. Като нищо виж, че се кандидатирали на местните избори догодина. И тогава какво - трябва да сядаме на една маса с тях и да решаваме съдбините на Дупница. По-добре да се изнасяме от града, ако нещата се развият така. Те само в Дупница взеха на парламентарния вот м. г. 14 000 гласа, не им е проблем да си ги осигурят, като използват техните си механизми на влияние. Галеви стават заплаха за всички политически партии в Дупница!", неспокоен е за бъдещия политически модел на града атакистът Стойнев.

Бившият кмет на Дупница Първан Дангов е още по-категоричен: "Съдът на два пъти оправдава Галевите, предишния път беше през 90-те години на миналия век. При толкова обвинения - 7 срещу Галев и 6 срещу Христов, и сега ги изкараха невиновни. Оттук нататък им остава да развяват знамето на невинността си и да укрепят още повече влиянието си в Дупница. Никак няма да се учудя, ако се кандидатират и ги изберат догодина в управлението на града. Досега бяха само консултанти на общинската управа, за в бъдеще могат да заемат и управленски постове", предвещава бившият градоначалник Дангов. Неговото мнение се споделя и от повечето дупничани.

Според него сега общината е във финансов срив заради лошото управление от кмета фаворит на Галеви инж. Атанас Янев.

"Няма пари за заплати на учителите и за персонала по детските градини. Пари за прословутия парк "Рила" обаче има. Той си е резиденция на Галеви, те постоянно са там - пресрещат хората, които се разхождат там, контактуват. Този парк почнах да го строя аз по европроект за междусъседско сътрудничество с община Враня в Сърбия. Първо бяха отпуснати 300 000 евро. След това Галеви харесаха мястото и си го направиха с общински пари. Да има къде да си правят разходките си, да спортуват и да поддържат формата си.

Проверих по документацията. За 2008-а и 2009 г. за дострояването на парка са похарчени към 3,3 млн. лв. е от бюджета, от перото "жилищно и капитално строителство". А целият комплекс струва към 8 млн. лв. бюджетни!", възмущава се Дангов.

Малко са дупничаните, които споделят възмущението му обаче. Те са доволни от градския парк.

" Защо да нямаме в града едно хубаво място? Ако то е заслуга на Галеви, какво от това? Намерили са пари, за да се направи с тях нещо, което се ползва от всички. не са ги откраднали, я!", казва майка с количка.

Сегашният кмет на Дупница инж. Янев коригира цифрите: "Не са отишли и 3 млн. лв. за парк "Рила!"

Янев отказа да коментира за друго. Болен бил от пневмония.

"На инжекции съм. Не ме питайте за нищо", отбеляза дупнишкият градоначалник. Той на 8 декември т.г. ще се яви пред Окръжния съд по обвинения в злоупотреби с власт.

Дупничани засекли вчера преди обед Галеви с бяло "БМВ Х-5", софийска регистрация в района на гарата в града. Били в добро настроение. Към 9,30 ч отскочили до парк "Рила", каза един от пазачите на комплекса. Около тях се събрали хора, поздравявали ги с оправдателната присъда.

"Те понякога пристигат с кола, друг път пеша. Виждали сме ги да тичат из алеите. Без бодигардове", впечатляват се редовни посетители в разкошния комплекс "Рила".

Най-верните поддръжници на Галев са от градския съюз на инвалидите. "Те не оставят без подкрепа сакатите хора", каза вчера един от тях. Негова придружителка невъздържано добави: "Бог да убие душманите!"

Източник: в. "Труд"







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Бюджет 2025
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: