Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Две гимназистки се натровиха, за да отмъстят на родителите, забранили им среща с гадже
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:28 / 24.03.2011Коментари (0)314
Две приятелки десетокласнички от Механотехникума в Дупница направиха опит да се самоубият показно пред вратите на училището. 16-годишната Ангелина А. А. и Верка С., на 17 години, вчера преди обяд си купили два блистера "Нифидипин" от аптека близо до училището и застанали срещу техникума до прозорец на къща. Смесили по 20 хапчета "Нифидипин", лекарство за сваляне на високо артериално налягане, с бира и го изпили.

Дошла тяхната приятелка Вероника и пред нея Ангелина и Верка споделили, че току-що са се нагълтали с лекарства, тъй като решили да сложат край на живота си. Причината била приятел на Ангелина, с когото родителите й не позволявали да се среща, и решила да ги изплаши. Верка от солидарност с приятелката си Ангелина се нагълтала и тя с лекарството в решението си заедно да си отидат от този свят.

Вероника щом разбрала, ги накарала да отидат веднага в Спешен център - Дупница, като наела такси и ги закарала лично. Дежурният екип веднага започнал промивки на стомаха на двете момичета с медицински въглен. Бил извикан и консултант, който да даде наставления как да действат лекарите, докато се намери болница, която да ги приеме, тъй като в общинската и частната болница в Дупница няма клинични пътеки за натравяния. Гимназистките все пак били закарани в частната болница на д-р Ени Лефтеров, където спасили живота им, тъй като имало опасност, докато бъдат закарани до Кюстендил, да се случи най-лошото.

Служител в училището, който не пожела да назове името си, каза, че видял момичетата, когато пили бира до къщата срещу училището, но не подозирал, че правят опит за самоубийство.

Педагогическият съветник в Механотехникума Таня Петрова сподели пред репортер на "Струма":

Ангелина е проблемно момиче. Не идва със седмици на училище, непрекъснато се разговаря с нея. Родителите й се тревожат, понеже, след като излезе от вкъщи, се прибира след 2-3 дни. Майка й е детска учителка в Бобов дол. Непрекъснато звъни, когато Ангелина изчезне от вкъщи, на мен и на Детска педагогическа стая. Трудно дете е Ангелина. Според мен опитът за самоубийство е показен, тя иска да сплаши родителите си, за да не й държат сметка за поведението й. Около Нова година също беше заплашила, че изпила блистер лекарства, за да стресне родителите си. Оказа се, че е погълнала само едно хапче.

Тя и приятелката й Верка са с последно предупреждение за изключване заради неизвинени отсъствия. Верка не е идвала на училище от 8 март. Тя беше преместена от ПГ по хранително-вкусова промишленост в нашето училище в началото на учебната година. Там непрекъснато се биела със съученици, но откакто е тук, няма такива прояви. Причината, поради която бяха наказвани и двете, е за отсъствие, заключи педагогическият съветник.

Вчера пред Спешен център в Дупница дойдоха потресени родителите на двете момичета, те бяха в шок и плачеха. Разговорът между тях бе, че ще спрат децата си от училище, въпреки че за поведението им не е виновен педагогическият екип. Те предупредиха, че ще заставят децата си да стоят вкъщи и да не излизат никъде.

Педагози коментираха, че противопоставянето деца-родители е опасно и не води до добър край. Най-добре е с подходяща помощ на психолог и медици да се решат проблемите с трудния пубертет на момичетата.

Репортер на "Струма" откри аптекарката, която е продала нифидипина на двете момичета без рецепта. Снежана Стоянова се разтрепера, като разбра, че две момичета са се натровили и са в Спешен център. Тя разказа:

Сутринта дойдоха две момичета, които ми поискаха "Нифидипин" без рецепта, аз им отказах, тъй като нямам право. Но те започнаха да се тръшкат и едва ли не се разплакаха, едната каза, че баща й е с много високо кръвно и може да умре. Препратих ги към джипито, който да им изпише лекарството, но те ме излъгаха, че го няма. Като видях как се тръшкат, реших да им дам два блистера, като мислех, че по този начин спасявам човешки живот. Сега се оказва, че съм направила точно обратното.

Източник: struma.com






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Реформи в БДЖ
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
Бюджет 2025
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: