Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Дядото с канабиса щял да лекува коленете на жена си
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 21:20 / 29.09.2010Коментари (0)180
© dennews.bg
Баба Лиляна, която щяла да бъде лекувана с канабис
75-годишният Стоил Мавров от дупнишкото село Червен брег, който беше заловен с близо 30 килограма канабис, е знаел че в градината зад къщата сянка хвърлят три стръка марихуана с размерите на овошки. Той смятал да вари чай и да прави мехлем от канабиса за болните колене на съпругата си Лиляна. В селото пък се мълви, че докато тя била в Италия да се грижи за правнучето си, дядо Стоил си имал взимане даване с вдовица от селото. Някои се съмняват, че пръст в историята може да има и тя, за да отмъсти, че Мавров се прибрал при съпругата си и престанал да помага с пари и продукти на другата жена."Казвах му, че трябва да изкорени растенията, защото не ги знам какви са. Но Стоил ме увещаваше, че растенията са пораснали сами. Искаше от тях ще прави чай и мехлем за коленете ми. Освен това някой му казал, че с това растение се гонят плъховете, а ние имаме много гъдинки на тавана, където държим житото и сеното", обясни баба Лиляна.

При зрелищната полицейска акция в тихата къща на Маврови Лиляна паднала в несвяст и дори униформените били готови да повикат линейка. "Както си правех печени чушки тук на двора, се изсипаха полицаите. Много се уплаших и се свлякох на леглото вътре в стаята. Забраниха ми да говоря с него докато обискираха. Не ми позволиха да се обадя и на дъщеря ни, която е в Италия. Сега не го знам къде е и как е. Малко преди да го арестуват ме помоли да му направя кекс, а сега не знам ял ли е", кахъри се Лиляна и добави, че щом обяснила на дъщеря си за акцията тя тръгнала към родния дом с кола от Италия. Съседи на 75-годишния Стоил не вярват той да е отглеждал марихуаната с цел продажба. "Такъв работлив човек...Пенсионер е, но е много работлив. Не ми се вярва да е виновен. По-скоро някой го е накарал да се захване с тази работа", шушукаха баби събрали се до кварталната чешма.

Мъже от селото пък направо казват, че има вероятност дядото да е насял реколтата, заради внука си Цецо."Не може Цецо да е замесен, защото от 6 месеца е в Италия. От бебе тук го изгледахме, заедно със сестра му и не вярвам той да е замесен. Стоил ми казваше, че растенията са саморасляци. Много е работлив, но и наивиен...Ето до къде се докара", твърди съпругата му. Бивш зет на дядо Стоил е криминално проявеният Димитър Цветанов-Цан от село Джерман. Дъщеря им обаче се развела с него преди години. Внукът на Маврови Цветан пък преди три години предизвиква катастрофа с мотор на пътя Червен брег-Дупница на пияна глава, в която на място загива негов приятел. Заради инцидента тогава баба Лиляна заболяла и досега има проблем с краката.

Източник: dennews.bg






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Бюджет 2025
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: