Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Емблематичната хижа "Яворов" в Пирин стана на 77 години
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 17:18 / 09.08.2010Коментари (0)385
© Blagoevgrad24.bg
На 7 и 8 август на хижа "П.К. Яворов" се състоя традиционният туристически летен празник, организиран от Община Разлог и Туристическо дружество "Пирин" гр. Разлог, съобщават за Blagoevgrad24.bg от общината.

Десетки любители на планината се включиха в празничната програма  по случай празник на х. "П.К. Яворов". Освен заклетите туристи от района, в празника на хижата се включих много гости, дошли да покоряват Пирин планина. Всички хора доши на празник се веселиха до насита, а кръшните хора продължиха до късно вечерта.  

Празничната програма бе открита с изпълнение на клуб "Планинарка" и продължи с изпълнения на младите таланти по народно пеене от Младежки дом към община Разлог, с ръководител Янко Неделчев. Смесена фолклорна група "Разложки мераци" развесели всички и направи празника на хижа "П.К. Яворов" незабравим.

 На 77-ия празника на хижа "П.К. Яворов" присъстваха народния представител в 41-о НС инж. Любен Татарски, зам.-кмета в община Разлог Иван Гюров, представители от НП "Пирин", членове на управителния съвет на ТД "Пирин",  заклети туристи и ентусиазирани граждани.

В неделното утро разделени на групи туристите тръгнаха из Пирин. Организирани бяха излети до м. "Бялата река", "Яворова поляна", "Погледец" и "Стъпалата". Общинска администрация Разлог придружени от народния представител инж. Любен Татарски и зам.-кмета в община Разлог Иван Гюров избра свой маршрут, тръгвайки от хижа "П.К. Яворов" през "Хайдушката чешма" - "Яворова поляна" - "Парева поляна" - през билото на Средонос чак до "Погледец", от където се вижда цялата Разложка котловина и циркус Каменица. Водач на групата бе Иван Стойчев. Всички общинари се възхитиха на хилядолетните мури  и красотата на Пирин.

Празникът на хижа "П.К. Яворов" започва да се чества пред 77 години, с построяването на първата хижа и така до днес. Първоначално празникът се празнува само от туристите, докато днес той е придобил много по-голяма масовост. Професионални туристи и любители, хора, които обичат природата идват тук. С много веселие и хора, с пожелания за живот и здраве и още дълги години да се събират на поляната пред първата хижа, завърши първия ден от празненствата на хижа "Яворов".






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
Пет трупа открити в Нови Искър
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: