Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Фалирал ресторантьор пребит с бухалки пред дома си
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 19:35 / 03.05.2011Коментари (0)261
© Blagoevgrad24.bg
55-годишният Димитър Владимиров от Дупница, който е обект на рекет и гавра в продължение на 5 години от местна групировка, която взриви бомба в ръцете му, гръмна автомобила му, потроши заведението му и със заплахи да убият сина и дъщеря му го използваха за пране на пари, а впоследствие му отнеха вилата за 1 милион лева в Сапарева баня, вчера е настанен в "Пирогов" с комоцио и черепно-мозъчна травма. Той е бил пребит с бухалки и шутове в 1,30 часа през нощта в понеделник на улица "Климент" 4, където е домът му.

28-годишната му съпруга Весела и 5-годишната му дъщеря Ася са в шок от кървавия инцидент, разиграл се малко след полунощ.

От "Пирогов" по GSM-а Д. Владимиров, популярен като Мите Френскио, разказа, че 15 минути след като изпратил свои гости, токът в дома угаснал. Взех фенер и отидох до вътрешния бушон на стълбището. Нямаше проблем. Тогава отключих входната врата, пресякох улицата и отидох до уличния стълб. Видях, че бушонът е свален, и докато се опитвах да го сложа отново, усетих жесток удар с твърд предмет в главата. Паднал съм в несвяст. След около половин час съм дошъл на себе си, лежах в локва кръв. Не можех да стана, защото усещах болки в корема. Лазих до дома си и в тоалетната повръщах. Обадих се на Спешен център, откъдето дойдоха и ми оказаха помощ. В момента съм в "Пирогов" на скенер.

От няколко години аз воювам само с една група хора от обкръжението на популярната в Дупница фамилия Кацови. Мутрите в Дупница съществуват, но няма кой да ги спре. Държавата е абдикирала от Дупница, мутрите са оставени на свобода да правят каквото си поискат. Ударът срещу мен сега е заради факта, че четирима адвокати от столицата се заеха с разваляне на незаконната сделка с Александър Васев по продажба на вилата ми в Сапарева баня.

Събраният доказателствен материал вече е в прокуратурата и най-фрапиращото в цялата история е, че сделката Сашо Васев, който е брат на общинския съветник Вергил Кацов, е реализирал пред дупнишки нотариус в момент, когато аз съм бил в шоковата зала на института "Пирогов". Това е, което изплува в доказателствения материал. Има и други интересни подробности, по силата на които Васев трябва да ми върне къщата, заяви Димитър Владимиров.

Преди няколко месеца той обяви гладна стачка в знак на протест срещу прокуратурата в Дупница заради бездействие. Пред заведението "Червило", което стопанисваше само допреди два дни, той изписа табела "Протестирам срещу подкрепяната от прокуратурата престъпност, рекет, изнудване, измами, насилие, гавра, пране на пари, укриване на данъци. Искам децата ми да живеят в един нормален свят".

Заведение "Червило" вчера бе заключено. Владимиров обясни, че е доведен до фалит, след като няколко пъти поръчково заведението беше взломявано, а кметът Атанас Янев издаде заповед работното му време да бъде само до 22 часа вечерта.

От един от най-богатите мъже на Дупница Димитър Владимиров се превърна в най-бедния, с огромни дългове, без имот и без доход. Благосъстоянието си той дължеше на съпругата си Жаклин от Франция, която беше богата наследница, 30-години по-възрастна от Владимиров. Тя почина и остави всичките си пари на него, които, по думите му, са преминали в ръцете на дупнишко трио.

Шефът на полицията в Дупница Борислав Динев вчера научи за инцидента с Димитър Владимиров и разпореди проверка.

Разговарях веднага с потърпевшия. Той беше на път за "Пирогов". Каза, че сам е предприел отиване в "Пирогов", където ще му бъде направен скенер. Установих, че дежурни полицаи са посетили Спешния център по сигнал на медиците, които са оказали първа помощ на Димитър Владимиров. Полицаи са разговаряли с него, но той е казал, че не иска да коментира в момента, а на следващия ден сам ще подаде сигнал.

Не е поискал съдействие от полицията. Ако беше поискал съдействие, патрулните полицаи веднага са щели да отидат на мястото на инцидента и да съберат доказателства, да направят оглед, да намерят евентуално очевидци и следи от извършителя на престъплението.

До 16.00 часа в понеделник Димитър Владимиров не е подал сигнал в полицията. Случаят е регистриран в РУП - Дупница по сигнал на дежурните от Спешния център, че има бито лице. Преди около един час разпоредих оглед на място, но не е намерено нищо, тъй като следобедните часове в Дупница се изля проливен дъжд и нито са намерени следи от кръв, нито стъпки. Водата е отнесла и заличила всички следи, каза Борислав Динев.

Източник: в. "Струма"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: