Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Фалстарт на местната власт в Кюстендил
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 23:10 / 09.11.2011Коментари (0)147
С фалстарт започна работата на общинските съвети в още четири български града - Кюстендил, Перник, Дряново и Трявна. В Кюстендил, Дряново и Трявна не бяха избрани председатели. А в Перник новият общински шеф закри сесията на съвета, преди да се приеме правилник за работата му.

В Кюстендилобщинарите отложиха за 15 ноември избора на председател. В сряда мина само тържествената част - поизтупаните с нови дрехи съветници положиха клетва. И толкова. Още при номинирането за шеф на съвета проличаха досегашните вражди между кмета Петър Паунов, неговата дясна коалиция "Кюстендил" и ГЕРБ. 13-те на Паунов обявиха, че няма да участват в гласуване, докато не се подпише споразумение между 7-те групи съветници.

Общинските съвети в Трявна и Дряновоса шарени и мнозинство се формира трудно, затова останаха без председатели. 17-те съветници в Дряново са от 7 партии. В Трявна общинарите също са 17, но от 4 партии.

В Перникновоизбраният председател на съвета Владислав Караилиев (ГЕРБ) закри сесията, без да се гласува нов правилник за работа на общинарите. Заради това ще се свиква извънредно заседание.

Олимпийският, световен и европейски шампион по класическа борба Георги Мърков беше избран за председател на общинския съвет в Септември. За съперник той имаше друг известен борец от бившето минало и експредседател на Българската федерация по борба - Димитър Джамов. Мърков е областен председател на БСП в Пазарджик.

Джамов след 4-годишен мандат като кмет на родното си село Семчиново опита да стане общински кмет от ОБТ Български лейбъристи, но не успя. Общинския съвет в Котел ще ръководи юристката Христина Чолакова. Тя шест години бе областен управител на Сливен от НДСВ. Стана съветничка с листата на ГЕРБ, но запази членството си в НДСВ. Юристка ще ръководи и общинския съвет в Нова Загора- Мариана Николова (ГЕРБ).

В Плевен начело на новия общински съвет застана 33-годишен икономист - Дарин Ангелов (ГЕРБ). Той е областен секретар на плевенската организация на управляващата партия, бивш син кадър. Преди години бе шеф на младежката организация на СДС в Плевен.

Източник: в. "Труд"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
България и Войната в Украйна
Парламентарни избори октомври 2024 г.
50-ото Народно събрание
Втора лига сезон 2024/25
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: