Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Искат да задържат в Разлог Международната лятна академия "Огънят на Орфей"
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:09 / 23.08.2013Коментари (0)301
©
"Ще работя догодина Международната лятна академия "Огънят на Орфей" 2013 отново да бъде в Разлог.", заяви кметът на Община Разлог инж. Красимир Герчев. Лятната академия се проведе за седми пореден път, като неин нов домакин бе Община Разлог и съответно град Разлог.

"Изключително сме щастливи, че имахме възможност да получим по-добри условия, по-добра инфраструктура и подкрепа за провеждането на това мащабно международно културно събитие, което подкрепя млади, талантливи хора, но е отворило вратите си за творчески личности от всякаква възраст, от всички градове на България и от много страни на света. Подкрепата на Община Разлог беше не само финансова, но и организационна, което за нас беше сериозна стъпка нагоре и напред. Почувствахме се значително по-улеснени като организатори и инициатори на това културно събитие. Срещнахме сърдечното отношение на гражданите и на хората, които работят в институцията - Община Разлог.", коментира Евгения Тагарева, главен организатор на лятната академия.

От своя страна кметът Герчев е категоричен, че екипа му ще работи в посока мащабното събитие да се проведе отново Разлог през 2014г.

Организаторите, съвместно с Община Разлог обмислят варианта лятната академия освен да предлага обучение на много високо ниво, да развива и своя фестивален характер, като предложи още повече концерти, както на изявени талантливи младежи и деца, така и на именити личности, които да се качат на сцената на град Разлог.

Известната българска певица Бинка Добрева коментира, че най-после академията е намерила своя истински дом в Разлог, като последваха думите: "Така се чувствам тук, все едно тук съм се родила". Преподавателите от тазгодишната академия от Русия, Австрия, Холандия, Сърбия и други стани потвърдиха, че са много щастливи от начина, по който е протекла академията и изказаха искрено желание тя да се случи отново Разлог. Те коментираха, че изключителни таланти са гостуваха на сцената на Разлог по време на Международната лятна академия "Огънят на Орфей" 2013.

Лятна академия за изкуство е ежегодно културно събитие, което се провежда през месец август. В продължение на десет дни млади таланти имат възможност да развият и усъвършенстват природните си дарби под вещото ръководство на преподаватели от световна величина. В рамките на инициативата се организират майсторски класове по оперно и народно пеене, изобразително изкуство, пиано, класическа китара, литературно творчество, театрално изкуство, пантомима и други.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Отбелязване на Деня на Независимостта
Катастрофи в Кюстендилско
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
Крал Чарлз е болен от рак
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: