Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Истина ли е? 240 дни се клех, че не съм насилил сина си - не ме чуха
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 23:09 / 14.10.2010Коментари (0)157
©
Баща, който 8 месеца бе в ареста с обвинение, че е изнасилил 2-годишния си син, бе пуснат. Петорна съдебномедицинска експертиза доказала, че малкият Сашко страда от тежката болест на Крон, при която се образуват "дупки" в червата.

"Представяте ли си как се чувства човек в моето положение? Осем месеца прекарах в стрес, съсипан съм, но сега съм радостен, че истината възтържествува", каза вчера Костадин Тасев от Сандански.

Той е отслабнал с 15 килограма и е развил мания за преследване, твърдят адвокатите му Пламен Петров и Ирен Цветкова.

В сряда вечер, когато излязло постановлението за промяна на мярката за неотклонение, Костадин отказвал да го подпише.

"До такава степен е изплашен, че може да му дадат да подпише нещо, с което не е съгласен, та около час е отказвал. Едва след като му се обадих и му казах, че пускането му на свобода е вярно и не е лъжа, подписал", разказа адвокат Петков.

Костадин е обиден много на журналистите, които му издали присъда на изнасилвач.

През февруари Сашко бе приет в "Пирогов" с тежки разкъсвания на дебелото черно и ануса, а лекарите предположиха, че става дума за сексуално насилие. Бащата Костадин бе обвинен и арестуван.

Петорната експертиза бе назначена от прокуратурата и в нея участваха водещи съдебни медици, шефове на клиники по урология и хирургия от столицата.

В сряда към 19 ч Костадин се е прибрал в Сандански и не трябва да променя адреса на местоживеене. Сашко все още е в социален дом в София с баба си Живка. Плануваните нови 2 операции в "Пирогов" засега са отменени. Социалните служби водят дело и настояват детето да отиде в приемно семейство.

"Майката Христина подкрепя мъжа си. При тези нови обстоятелства ще настояваме Сашко да остане при баща си", казват адвокатите. Ако съдът категорично докаже, че Костадин е невинен, вероятно ще има иск срещу държавата за 8-те месеца, които Костадин е прекарал в ареста.

Все още обаче двете обвинения срещу Тасев за хомосексуални действия с непълнолетния му сини за нанасяне на тежка телесна повреда не са отпаднали, нито са трансформирани, а продължават да "висят" над него, обясниха адвокатите.

Те твърдят, че всички лечебни заведения, където досега е бил Сашко, давали различни диагнози. Според тях лечението на Сашко е било през пръсти.

Хората в махалата в Сандански казаха, че от първия ден били убедени в невинността на Коце. "Знаехме, че не може да извърши такова нещо с детето си и затова организирахме подписката тук в моето заведение", каза барманката Стойка.

Костадин Тасев: Лекарите направиха голямата грешка

Лежах в ареста толкова време заради чужди грешки. Може би лекарите направиха най-голямата. Надявам се разследването да приключи бързо и съдът да ме оправдае, защото стана ясно, че не съм изнасилвал детето си. Това го повтарях от първия ден, в който ме задържаха, но никой не ми повярва.

Искам да видя детето си живо, здраво и излекувано. Толкова време бях откъснат от него и от Христина. Сега с нея сме заедно и сме щастливи вкъщи

Източник: в. "24 часа"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
Бюджет 2024
Зима 2023/2024 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: