Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Изложба от пленера "Свети Лука" в Кюстендил
В галерията на Майстора беше открита изложбата от тазгодишното издание на пленера "Свети Лука“, предаде репортер на "Фокус“. Творбите, сътворени от талантливите художници, са подредени в недовършената част на културния институт.

Тази година в пленера участваха десет творци - Гергана Минкова, Димитър Каратонев, професор Димитър Чолаков, Матей Матеев, Миглена Александрова, Надя Петрова, Петър Беляшки, Слав Недев, Тереза Зиковска и Цветелина Стефанова.

Изложбата беше открита от директора на Художествена галерия "Владимир Димитров – Майстора“ Валентин Господинов. "Бил съм участник в този пленер и съм изключително съпричастен с хората които го създадоха, с хората които го изнесоха на плещите си. Една такава организация, която да продължи 31 години, иска изключително добра подготовка, изключителна устойчивост и познаване на културния живот в страната“, каза Валентин Господинов.

По думите му това може би е исторически пленер, защото той се провежда, може би за последно, в залата и в сегашния й вид.

Участниците в пленера бяха представени от неговия организатор Георги Андонов. "Преди една седмица никой не знаеше, че тези картини ще ги има. Сега вече се родиха тези картини, те принадлежат на този свят и се надявам, че ще ви харесат и ще пребъдат“, каза Георги Андонов.

Да уважи творците беше дошъл и кметът на Община Кюстендил инж. Огнян Атанасов, а представителите на отдел "Култура и духовно развитие“ също поздравиха художниците и им подариха цветя. "Благодаря, е приехте поканата за участие в пленера и уважихте нашия град. Кюстендил се слави със званието "Град на художниците“. Макар, че тук са родени много таланти е хубаво, когато има един полъх отвън и когато се смесят талантите“, каза началникът на културния отдел Емануела Дюлгерска.

Присъстващите имаха възможност да разгледат сътворените по време на пленера картини, да се поздравят по повод Деня на Свети Лука и празника на художниците, да обменят мисли и идеи за следващи събития и срещи.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
Риск от чума по дребните преживни животни
Парламентарни избори октомври 2024 г.
България се отказва от дерогацията за внос на руски петрол
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: