Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Извадиха от гроба трупа на пребит пред дискотека, гонят бащата от ексхумацията
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:40 / 01.03.2011Коментари (0)407
Тричленка от съдебни лекари и дознател от Окръжна прокуратура - Благоевград направиха вчера ексхумация на трупа на убития на 4-и декември миналата година в дискотека "Фантазия" в село Михнево, община Петрич, 30-годишен Димитър Груев. Лекарската комисия се оглавяваше от съдебен лекар от столицата, в състава й бяха д-р Яни Златин и д-р Камен Аврамов.

Колата на вещите лица пристигна на михневското гробище в 10.15 часа, съпровождана от две полицейски патрулки. Непонятно защо по искане на дознателката журналисти не бяха допуснати до гроба. При изравянето на ковчега недопустимо бяха изгонени и бащата на убития - Иван Груев, братът Христо и неговата леля.

Оставете ни да си свършим работата, няма да даваме изявления, за информация се обърнете към говорителя на Окръжна прокуратура, каза дознателката, без да обясни защо близките не могат да присъстват, което хвърля съмнение за безпристрастността на експертизата.

До късния следобед вчера говорителят на прокуратурата Стоилова не вдигаше нито джиесема, нито стационарния телефон. Така остана обективното съмнение, че комисията има вероятност да "наклони везните" в полза на уличените в убийството - полицаят Е. Каламски, Ст. Марков и Б. Кунгалов от с. Рупите.

Ексхумацията бе поискана от близките на убития, тъй като не вярват на експертизата, направена по-рано от д-р Яни Златин, според която Димитър Груев е починал не на 4-ти, а на 5-ти декември, пет часа след нанесения му побой. Според близките Груев издъхнал в колата по пътя за вкъщи, а дежурната лекарка в Спешен център - Петрич на 4-ти декември в полунощ просто констатирала смъртта. Според необясними причини, въпреки недоверието на близките към експертизата, направена от Златин, той отново е включен в тричленката, която извърши ексхумацията, и то зад гърба на близките.

Димитър Груев бе бит пред заведението "Фантазия" на Любка Каламска в с. Михнево, съпруга на полицая Евтим Каламски. Дискотеката се намира в бившата детска ясла в сградата на детската градина. Според очевидци Каламски, който същата нощ бил на повикване, е удрял жестоко починалия Димитър Груев. Освен Каламски с обвинения за убийство са и Стоян Марков и Богомил Кунгалов от село Рупите, които малко преди това се били с Димитър Груев. И тримата обвиняеми са на свобода срещу гаранция от по 1000 лева, постановена от Окръжен съд - Благоевград.

На ексхумацията присъства отец Вангел, който според християнския канон трябваше отново да извърши опело на трупа, преди да бъде върнат обратно в гроба. Вещите лица извършиха огледа на мъртвия на място в михневското гробище.

Източник: struma.com






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Бюджет 2025
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: