Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Канализация на половин век пълни къщи с фекалии
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:11 / 19.11.2013Коментари (0)332
© Blagoevgrad24.bg
Снимка Архив
Канализация на половин век пълни домовете на живеещите на улица "Георги Тертер" в Кюстендил с фекалии. За проблема сигнализира първи бизнесменът Георги Борисов, който се занимава с производство на хляб. Мъжът обясни, че тръбите са най-малко на 40 години. Част от тях са пропаднали и всичките нечистотии се връщат в мазетата и сутерените на хората. Самият Борисов заведе наш екип до наскоро ремонтираната му съблекалня и баня в мазето, където от сифона бяха изплували изпражненията на половината град.

"Миризмата е зловонна, сами можете да усетите. Кажете какво е решението на проблема. Миналата година идваха от "Кюстендилска вода", слагаха някакви тръби. Старите обаче пропаднаха, не може по тях да минава нищо и ние сме поставени в безизходица", коментира Борисов. Той самият с лични средства се опитва да се справи с проблема, така че производственият му процес да не бъде спрян. Подобно е положението и с намиращия се в непосредствена близост блок. Там всички мазета са пълни, коментират други потърпевши.

Репортерски екип на място видя, че на две места на улицата са извършвани ремонти. Въпреки това обаче проблемите не спират, а вчера по цялата улица течеше нечиста вода. "Знаете ли колко пъти съм викал кой ли не. Никой не решава проблема. Адски неприятно е. Страшна миризма. След този ремонт вижте на какво прилича банята ми. Добре че производственото ми помещение е далече", коментира още Борисов. На него самия му се налага да изпомпва водата от шахтата, тъй като има опасност да бъде залят целият му двор.

След постъпил сигнал от "Монитор" от "Кюстендилска вода" поеха ангажимента още във вторник да започне отстраняването на аварията. "Действително имаме такъв проблем на ул. "Георги Тертер", но причината е, че под мястото преминава топла минерална вода, която смъква земната маса, размества тръбите или напълно ги изяжда и се стига до подобни неприятности", коментира главния инженер на дружеството Владимир Джоров. Той пое ангажимента на място да бъде изпратен екип и да подмени тръбите на проблемния участък от улицата.

Източник: в. "Монитор"







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: