Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Катаджия се гаври с инвалид половин година
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:18 / 22.04.2010Коментари (0)1324
© Blagoevgrad24.bg
Собственикът на минимагазинче в дупнишкия квартал "Спартак" Васил Василев сигнализира министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов, прокуратурата и началника на ОДП - Кюстендил Георги Джоглев за неправомерни според него действия на нашумелия дупнишки катаджия Васил Уваков. Ето какво разказва В. Василев на излизане от РУ на МВР в Дупница:

От половин година В. Уваков ме преследва с незаконни актове за огромни суми, унижава личността ми и Закона за закрила на инвалидите в България. Целият треперя. От няколко месеца съм подложен на психически тормоз от автоконтрольора Уваков. При едно спиране Уваков опита да ме санкционира по три нарушения, едно от които беше за неносене на предпазен колан. То беше оборено от мен в съда, като предоставих експертно решение от ТЕЛК, а и Законът за движение по пътищата не ме задължава да ползвам колан, съгласно член 188, ал. 2. Законът е категоричен, че инвалидът може да спира на удобни за него места, а заболяването ми е такова, че не мога да ползвам защитен колан.

Уваков при друго спиране се държа арогантно и невъзпитано, като ме сдърпа и се закани дори да ме свали от колата ми. Колегите му от неудобство се завъртяха на другата страна.

Върхът на наглостта му беше, когато ми състави акт пред собствения ми магазин, където с помощници свалях варел с автомасло. Магазинът се намира на автобусната спирка и той за пореден път показа непознаване на закона. Аз като инвалид имам право и на това - член 50, ал. 2. При поискването на документите ми го помолих да ме изчака да се измия, за да ги извадя от цивилните дрехи, тъй като ръцете ми бяха омаслени. За това той директно написа акт, че не представям свидетелство за управление на МПС.

Случаи като моите са стотици в града ни. Върхът на наглостта му е, че отне книжката на директора на пожарната в Дупница Атанас Атанасов. След като се усети какво е направил, отиде и му я хвърли на портала по най-демонстративен начин. Лично съм ставал свидетел как потегли с мръсна газ и едва не удари момиче на автобусната спирка пред магазина ми, за да демонстрира сила пред мен и респект пред околните. Станах свидетел и на това как върху пешеходната пътека спря патрулката. Засече ме на Самоковското шосе и ме санкционира за превишена скорост, при ограничение 60 км неговият радар отчете 68 км. Разбира се, няма право да ме санкционира, тъй като до 10 километра отклонение е позволено от закона. След няколко дни отново ме засече на същото място, като 10 коли преди това ми примигаха със светлините колегиално, за да ме предупредят, че има полиция. Карах с 50 км. Подозирах, че Уваков е дежурен, и завиших с 4 км скоростта. Веднага размаха палка негов колега, а Уваков беше на радара и познайте колко отчете - точно 68 км. Неговият радар винаги е на 68. Това показва, че манипулира скоростта и се гаври с шофьорите по пътя.

Аз съм инвалид и не се гордея с това, а той изпитва удоволствие да ме мачка. Държи се грубо, брутално. Намира удоволствие да бърка на хората в джоба. Когато му казвам, че ще си търся правата по съдебен път, колкото и да ми е непосилно и неприятно, започва да ми изрежда колко ще ми струват разноските по делото. Неговите циркове в Дупница са безкрайни и министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов трябва да сложи край.

От 35 години съм зад волана, 7 години съм обикалял Европа по два-три пъти в месеца, но такова чудо като Уваков не съм срещал никъде по пътищата. Уваков не става и за първи пост, няма елементарно домашно възпитание, заключи Васил Василев, който в 8 часа сутринта беше в кабинета на шефа на КАТ в Дупница Николай Вуковски, който го е изпратил с думите: Нещата ще се оправят, градът е малък, тези неща не трябва да се случват.

В по-късния следобед Васил Василев имаше среща с началника на Областната дирекция на КАТ Тичев, който му обещал съдействие.

Съгласно закона инвалидите в България са освободени от задължението да поставят колан и имат правото да не се съобразяват с 5 забранителни знака, като например "Забранено влизането на превозни средства в двете посоки", "Забранено влизането на МПС", "Забранен престоят и паркирането", "Забранено паркирането". Всъщност те могат да влизат и да паркират навсякъде, стига само да им е удобно.

Последният акт, който е получил от Уваков Василев, е от завчера. Донесъл му го е вкъщи полицаят Васил Дашов. Той е съставен отново от Уваков за неправилно паркиране на автомобила на Васил Василев върху тротоар на глуха улица, близо до магазина му.

Срещу полицая Васил Уваков в Районна прокуратура - Дупница са внесени над 10-12 сигнала от граждани, които се оплакват от арогантно поведение и упражнен рекет, или неправомерно съставени актове, но всички са прекратени. Известно е, че зетят на Васил Уваков е личен бодигард на братя Галеви, и фамилия Увакови е под закрилата на дупнишкия политически модел на управление.

Източник: в. "Струма"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Български тенис
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: