Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Кметът на Разлог подписа договорите по два проекта за ден
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:55 / 20.11.2012Коментари (0)207
©
Кметът на Община Разлог Красимир Герчев подписа договорите по два проекта за един ден. Единият проект е свързан с предоставянето на нов вид социална услуга, другият е за подобряване на инфраструктурата на планинската община.

Социалният проект "Грижа в семейна среда" на стойност 206 237 лв., финансиран по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" бе подписан с Агенцията за социално подпомагане.

Проектът предвижда чрез създаване на Звено за услуги в домашна среда да се разшири дейността на "Домашен социален патронаж" при подпомагането на лица с трайни увреждания и възрастни хора. "Ще се създаде възможност на 50 лица с трайни увреждания с ограничения или невъзможност за самообслужване да получат подкрепа и съдействие за социално включване, за извършване на комунално - битови дейности чрез почасово предоставяне на услуги в домашна среда. Продължителността на проекта е 14 месеца.", коментира инж. Герчев.

В проекта се предвижда да се подкрепят и наемат 30 безработни лица в трудоспособна възраст, които не са придобили право на пенсия да извършват тези услуги.
Кметът Красимир Герчев подписа и договор на стойност 4 754 357 лева. Проектът "Устойчиво развитие, повишаване на икономическата активност и подобряване качеството на живот в община Разлог чрез реконструкция и рехабилитация на общинска пътна инфраструктура" по Програма за развитие на селските райони 2007-2013г. бе подписан в Държавен фон земеделие.

По проект ще се извърши рехабилитация на пътната мрежа в Разлог, селата Годлево, Долно и Горно Драглище. През първия етап на проекта строителните дейности ще бъдат съсредоточени на пътя в зоната на курортно-туристическо образование "Пирин" в м. "Бетоловото". Вторият етап обхваща участъка от с. Долно Драглище до с. Горно Драглище като част от пътя Баня - Добърско, в третият етап ще се изпълни реконструкция на пътя Разлог-Годлево.

Рехабилитацията на пътищата включва асфалтиране, изграждане на тротоари, подмяна на съществуващите бордюри, отводняване и изграждане на канавки и други. Проектът предвижда озеленяване с декоративни дървета и храсти, монтиране на пейки, пътни знаци, информационни табели и пътна маркировка. Ще бъде изградена велоалея на пътя на курортно-туристическо образование "Пирин" .
Проектите имат за цел да подобрят качеството и условията на живот в община Разлог от една страна чрез предоставяне на нови социални услуги, и чрез реконструкция и рехабилитация на съществуващата общинска пътна инфраструктура от друга.

Според експертите реализацията на подобни проекти ще допринесе съществено за подобряване на здравно и социално обслужване, а вследствие и подобряване на мобилността на населението до институциите. Значителна полза и търсен ефект ще бъде намаляване на времето за пътуване до административните, културните и спортни институции в общинския и областния център, както и повишаване на сигурността и комфорта при пътуване. Сред ползите още са осигуряване на по-добър достъп до образователни услуги, до работното място на икономически активното население, до по-добри условия за местния бизнес и туризма, за външни инвестиции и бизнес инициативи.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
България и Войната в Украйна
Катастрофи в България
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Хороскоп за деня
Отбелязване на Деня на Независимостта
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: