Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Колата на адвоката на Коце Маца била взривена професионално
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:25 / 29.05.2010Коментари (0)231
© Blagoevgrad24.bg
Екслидерът на СДС и съветник коментира: "Не съм заплашван, не съм навредил на никого, нямам никакви предположения", майка му Пандора: "Имах усещане, че ще се случи нещо", бащата Александър: "Не бях у дома, за станалото трябва да кажат полицаите". Мощен взрив около 2 часа след полунощ вчера на улица "Ванга" в Петрич избухна под новото "Пежо" на известния петрички адвокат Иво Стефанов и ударната вълна изпотроши прозорците на съседните къщи и хвърли в шок съседите. Гърмът беше много силен, в първия момент не разбрахме какво се е случило, разказаха вчера комшии.

"Не съм заплашван, не съм навредил на никого, нямам никакви предположения", бе лаконичен вчера адвокат Стефанов.

Колата е била паркирана пред дома му на улица "Ванга", чиито прозорци също са изпотрошени от взривната вълна.

Вчера сутринта пежото бе транспортирано в двора на полицейското управление в Петрич. Специалисти от ДОТИ извършиха оглед. Със случая се заеха криминалисти и дознатели под ръководството на Окръжна прокуратура -Благоевград.

Взривното устройство е било поставено вдясно под предния мост на колата. Предната дясна част на пежото е смачкана като от тежък удар при катастрофа. По колата няма нагар и други следи, което означава, че взривът е поставен професионално.

Вчера рано сутринта съседки метяха улицата от парчетата стъкла, разхвърчали се от взривната вълна. Пред къщата на Иво Стефанов около 10 часа пристигна кола на стъкларска фирма, чийто работник взе размерите на прозорците.

Майката на адвоката - Пандора Стефанова, с маска на лицето, метеше стъклата на улицата пред къщата и във входа. "Имах усещане, че ще се случи нещо. Вечерта на няколко пъти поглеждах дали Иво се е прибрал. Когато си дойде, се успокоих. Не знам да е получавал заплахи. Адвокат е, при всяко дело един печели, друг губи. Може да е "отплата" от някой клиент. Не сме очаквали подобно нещо", коментира Пандора Стефанова.

Около 11,30 часа пред къщата дойде и бащата на Иво Стефанов - Александър. В злополучната нощ той не е бил у дома. "Сега разбрах за взрива, за останалото трябва да кажат полицаите", бе коментарът на адвокатския баща.

Преди повече от 10 години по същия начин бе взривен мерцедесът на друг местен адвокат - Георги Божинов, си спомниха петричани. Извършителите не бяха открити.

Адвокат Иво Стефанов е в центъра на петричката политика от началото на промените.Той бе заместник-председател на общинското ръководство на СДС и общински съветник от синята партия. Впоследствие стана член на Демократическата партия и влезе в общинското й ръководство. От 2003 до 2007 година бе съветник от "Коалиция за нашия Петрич", оглавявана от тогавашния собственик на ПФК "Беласица" Костадин Хаджииванов. Той бе и кандидат-съветник от същата коалиция, но на изборите през 2007, и на касираните частични избори през 2008 г. тя не влезе в местния парламент. Оттогава адвокат Стефанов се оттегли от политиката.

Източник: в. "Струма"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Пет трупа открити в Нови Искър
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Световна черна хроника
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: