Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Командос от ГДБОП изчезна мистериозно в Струма, издирват го и барети
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 22:09 / 07.06.2010Коментари (0)534
©
Командос от ГДБОП изчезна мистериозно в петък вечер в Кресненското дефиле. 3 дни спасителни екипи от Гражданска защита, водолази, полиция, приятели и местни хора преровиха всяка педя земя край р. Струма, но от 33-годишния Борис Марков няма ни вест, ни кост. Полицията работи по версията, че антимафиотът, участвал в арестите на не един и двама бандити при зрелищните акции на МВР, се е удавил в буйните реки на Струма.

Борис Марков от отряда по задържане на ГДБОП пристигнал в петък привечер в палатковия лагер на рафтаджиите от клуб "Къща за книги и приключения". Той е базиран на около един километър под Кресненското ханче, на левия бряг на р. Струма. Там всеки любител на рафтинга може да наеме оборудване и с инструктор да направи адреналиново спускане в реката срещу 45 лева за 2 часа.

Среща край лагерния огън

Марков познавал бивакуващите и след работа в петък решил да изкара уикенда край водите на Струма. Тръгнал сам с палатка и с личния си автомобил. Вечерта с приятелите си хапнали и пийнали край лагерния огън. Планирали на следващия ден сутринта да направят спускане. След това всички се разотишли по палатките да спят. На сутринта обаче Борис не се появил на поляната. Колата му била там, а палатката била празна. За изненада на всички в нея били телефонът му, личните му документи, парите, а целият му багаж бил непокътнат. Открити били служебният му пистолет и картата му от ГДБОП. От Боби обаче нямало и следа. Лодките до една си били на брега, както и оборудването.

Тогава мъжете от лагера се обадили в полицията в Сандански и подали сигнала за изчезналия командос.

И барети в издирването

След разпити полицията, Гражданска защита и горски се вдигнали и започнали оглед на брега на реката.

През уикенда на мястото пристигнали и 40 барети от отряда за борба с тероризма (СОБТ) и други колеги на Борис от София. Те буквално преровили брега на реката до границата с Гърция. На помощ им се притекли и гранични полицаи от Петрич. Водолази от София се гмуркали два дни в дълбоките води, но не открили дори дреха. След като Борис не бил открит покрай брега, издирвачите хукнали да катерят баирите. Ползвали и кучета, но отново нищо. Това само задълбочило мистерията около изчезването на антимафиота.

Работната версия е, че Борис вероятно е потърсил през нощта място за тоалетна или е отишъл да се разхожда сам край брега. Тогава се е подхлъзнал и паднал във водите. А през май те са най-буйни. Мястото, където се предполага, че е изчезнал Борис, е разлято, но това само лъже, видя екип на "Труд". Отдолу има подводни течения, водовъртежи и е дълбоко около 6 до 7 метра.

Полицейско семейство

"Боби е прекрасен човек. Усмихнат. Но е голяма загадка какво всъщност се е случило в петък вечерта. Съмняваме се да се е напил. Спортист е - не пие, не пуши. И е от добро полицейско семейство", разказаха вчера приятели и колеги на изчезналия командос. Баща му бил служител в отряда на баретите и само преди седмица се пенсионирал.

Управителят на рафтинг клуба Васил Флоров, където е бивакувал полицаят, вчера беше много стресиран от случилото се. Той отказа да говори с медии. Единствено пророни: "Човекът просто изчезна." Флоров отрече да познава Борис, въпреки че работещите в района казаха, че той идвал от години. Рафтаджиите са притеснени, че това ще им донесе лоша слава и затова отказвахада говорят. Единственото, което повтаряха, бе, че изчезването нямало връзка с рафтинга и лодките.

Според местните хора, ако полицаят се е удавил, то тялото му може да изплува след 20 дни или никога, защото водите на реката били коварни, имало и подводни пещери. Те си спомнят, че преди двайсетина години служител на КАТ изчезнал при катастрофа и тялото му все още не е намерено.

Вчера полицията обяви Борис Марков и за общодържавно издирване. А негови приятели продължаваха да го издирват край Струма.

 

Източник: в. "Труд"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Български тенис
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: