Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Кръстникът на Пламен Галев, прокурор Йорданов атакува своя шеф в съда
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:40 / 05.03.2010Коментари (0)267
Състав на Върховния административен съд, председателстван от Ваня Анчева, поиска копие от протоколите на заседанието на Висшия съдебен съвет, на което главният прокурор Борис Велчев поиска отмяна на решение два часа след вземането му по утвърждаване на кръстника на Пламен Галев - Йордан Йорданов, за заместник-ръководител на Кюстендилска окръжна прокуратура.

Жалбоподателят Йордан Йорданов лично се яви да иска поста, зает от новоназначения Ангел Байрактарски. Съдът даде ход на делото, при което Йорданов обяви: Поддържам жалбата, няма да соча доказателства.

Неговото изявление бе оспорено от юрисконсултът Илиева, която заяви: Оспорвам жалбата на Йорданов. От представения препис на протоколи на Висшия съдебен съвет е виден кворумът и мнозинството при гласуване, няма да соча други доказателства.

Наблюдаващият прокурор по делото бе категоричен: Жалбата на Йорданов не е основателна, не е налице нарушение на административно-производствените правила от страна на Висшия съдебен съвет, поради това че жалбоподателят е назначен за заместник окръжен прокурор в Окръжна прокуратура - Кюстендил и два часа след това решението е отменено и е взето друго. Това се е наложило от промяна на фактическата обстановка от нови факти, изнесени от главния прокурор Борис Велчев, след като е бил уведомен за тях от окръжния прокурор на Кюстендил Камен Пешев. С тези факти е следвало да бъдат запознати членовете на Висшия съдебен съвет с оглед преценката им дали жалбоподателят притежава необходимите качества за заемане длъжността заместник окръжен прокурор.

При което адвокат Киров репликира: Не съм съгласен, че има ново обстоятелство. Йорданов е назначен като заместник окръжен прокурор през 2004 година по предложение на тогавашния действащ окръжен прокурор, същият - Камен Пешев. На него му е било известно, че Йорданов е бил кръстник на Пламен Галев.

Върховният административен съд счете делото за изяснено и обяви, че ще се произнесе със съдебен акт след съвещание, но не обяви точната дата.

Окръжният прокурор Камен Пешев, след като присъства на прословутата сесия на дупнишкия парламент през 2006 година, на която лично бе поканен бившият вътрешен министър Румен Петков, за да се даде отговор на три въпроса - има ли мафия в Дупница, има ли чадър над Галев от РПУ, служат ли служителите на МВР на тези лица, Камен Пешев реши да провери какво става в Ресилово. Със служебната лада той отпътува за имението на Галеви, но беше спрян от бодигардовете на "КПП-то" преди резиденцията, което се намира по средата на една от двете глухи улици, които водят до него.

Той обаче упорито реши да продължи по улицата, но бе свален от колата насила и по случайност се отърва от саморазправа, размина се с няколко псувни и дърпане на реверите. Седмица по-късно Румен Петков лично пристигна в Дупница и бе посрещнат от голяма група хора, предвождани от братя Галеви, но на самото заседание Петков не пожела да изслуша никого, включително и кмета Първан Дангов, който по това време бе член на Висшия партиен съвет. На срещата лично Петков обяви, че Галев и Христов не са престъпници, а почтени хора, и мафия в Дупница няма.

Източник: в. "Струма"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
Пет трупа открити в Нови Искър
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: