Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Кръв се ля на горски търг, бизнесмен смазан с бухалки
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:20 / 03.08.2011Коментари (0)376
Кръв се ля на търг за добив на дървесина в ДГС - Катунци, единият от участниците е тежко пострадал, настанен е в безпомощно състояние в хирургичното отделение на санданската болница, съобщава в. "Струма".

 В сградата на ДГС - Катунци на втория етаж е пребит до безсъзнание и захвърлен в района на Горското 21-годишният Васил Кадриев от Гоце Делчев. Целият в кръв, В. Кадриев, подгонен от биячите, успял да стигне до кметството в Катунци със спукана гума на колата, където е посрещнат от кмета Георги Коцев.

Васил е настанен в санданската болница със спукан череп, счупен глезен на десния крак и множество рани по тялото, получени вследствие удари с бухалка и железен бокс, нанесени от трима гардове на собственика на фирма за дърводобив Атанас Влахов.

Вчера стана известно, че той е задържан в полицията със заповед.

Първа помощ на бития В. Кадриев е оказала случайно преминаващата жена от селото баба Стойка, тя го насочила да отиде в сградата на кметството. Пред репортер на "Струма" окървавеният Васил разказа от болничното легло:

Търгът бе насрочен за 9.30 ч. Аз представих офертата на фирмата, която представлявам, въпреки че няма на таблото посочена обява за търга, заради което подозирам, че участниците са само хора, близки до обкръжението на шефа на Горското. Първо единият от собствениците на фирма за добив на дърва Атанас Главчев се опита да ме заплаши и ме прикани да напусна сградата, за да не ми се случи нещо. Аз предадох офертите на фирмата. След това бях вкаран в една стая и вътре нахлуха трима биячи, които ме налагаха с бухалка и железа.

Изпаднал съм в безсъзнание и са ме изхвърлили в двора на Горското. Не знам как се качих в колата и как съм стигнал до кметството. Кметът на Катунци като ме видя, бе шокиран. С него се върнахме в Горското. Там все едно нищо не се е случило. Всички горски и членове на комисията вдигат рамене, че не знаят нищо и не са чули нищо. Закаран бях с кола до Спешен център в Сандански и оттам ме настаниха в болницата.

Аз съм представител на фирма "Никагруп" - Гоце Делчев. Опитват се от Горското да крият търговете, за да участват само техни фирми, за да могат да си правят далаверите. Не знам кой е спечелил търга.

Кметът на с. Катунци Георги Коцев заяви:

Изумен съм, че лесничеите се правят, че нищо не са видели. Момчето дойде залято в кръв, неадекватно. Едва е стигнал до кметството със спукана дясна гума на колата. Не мога да повярвам, че в това време се случват тези неща. Сега ще пусна докладна до министъра на вътрешните работи, до областния управител и до шефа на полицията в Сандански. Кой позволява на явен търг някой да налага рекет, какъвто имаше през далечната 93-та година? Като кмет съм възмутен, че в сградата на държавна институция всички се правят на шушумиги. Ние живеем в нов свят, в ЕС сме, а не в джунглата. Аз като кмет ще взема всякакви мерки това нещо да не се допуска отново.

Момчето беше изплашено да не го убият. С него се върнахме в Горското и всички се изпокриха като шушумиги. И след две минути пристигна дежурният полицай в селото. Срамота за цяло Катунци са тези неща, които се случват в ДГС - Катунци.

Това е трети случай в ДГС с пострадал на търговете. Преди месец бе пребит Николай Георгиев от Гоце Делчев за това, че предложи по-висока цена на търговете. В края на месец май бе шамаросан бившият директор на ДГС - Катунци Симеон Ефремов, който бе упълномощен от фирма "Бетон" да участва в търговете за добив на дървесина.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
Катастрофи в Кюстендилско
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: