Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Кумът на Геле - Бахамата, взел 6000 лв. от длъжник, за да го спаси от отвличане и убийство
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:30 / 27.04.2011Коментари (0)548
©
Лишаване от свобода до 6 г. поиска вчера Районна прокуратура - Благоевград за дупничанина Васил Петров-Бахамата, кум на единия от популярните братя Галеви - Ангел Христов-Геле, дясна ръка на т. нар. братя Галеви и собственик на бар "Плейбой" в Благоевград.

Делото, което трябваше да започне вчера в Благоевградския районен съд, е за престъпление по чл. 209, ал. 1 от Наказателния кодекс - измама с цел имотна облага. То обаче не можа да стартира заради неявяване защитника на подсъдимия, който взел хонорар, но по неизяснени причини пропусна заседанието.

Опитът за измама от страна на Бахамата е достоен за сюжет на холивудски екшън, с участието на СИК, благоевградски банков служител, заплаха за отвличане и убийство и т. н.

На 8 януари 2006 г. Бахамата кани в дома си в Благоевград благоевградския производител на алуминиева дограма Стоян Смилянски, управител на фирма "Стиви Лин", за когото предварително разбрал, че е натрупал задължения от 5000 лв. към работещите в "Самира-България" ООД Стоян Друсански и Кирил Качулски, пише в обвинителния акт.

Бахамата доверил на Смилянски, че на следващия ден ще бъде отвлечен заради дълговете си от хора на СИК - София и той е единственият човек, който може да го спаси от отвличане и убийство, но само срещу 5000 лв. Притеснен, Стоян звъннал на брат си Евгени да му намери пари, и Евгени също дошъл в дома на Бахамата. Там измамникът повторил офертата си и обещал срещу още 1000 лв. да осигури на Смилянски чрез свой познат банков служител кредит от 28 000 лв. от "Булбанк" - Благоевград, за да може той да си върне всички заеми и да си спаси живота.

Братя Смилянски платили 6000 лв. на дупничанина, а Бахамата ги отвел в банката, където дал на банковия служител Игнат Димитров необходимите за кредита документи. По-късно през деня банкерът обаче случайно среща Евгени Смилянски и тогава станало ясно, че той не само не знае нищо за въпросните 1000 лв., но и кредитът няма да бъде отпуснат, защото фирмата не отговаря на необходимите условия.

Разпитан във фазата на досъдебното производството, Бахамата отказал да се признае за виновен.

36-годишният Васил Петров в момента е в Бобовдолския затвор, където излежава 10-месечна присъда за управление на МПС в нетрезво състояние. В началото на годината по време на отпуск той забрави да се прибере в затвора и бе обявен за общодържавно издирване. Задържаха го в София заедно със столичен адвокат и ден по-късно срещу двамата бе повдигнато обвинение за имотни измами - Бахамата и адвокатът с фалшиви документи осъществявали сделки с недвижими имоти на починали хора.

Бахамата вече има една присъда за пласиране на фалшиви пари. Въз основа на нея преди няколко месеца т. нар. комисия "Кушлев" му конфискува имоти на стойност 359 000 лв., сред които земеделска земя в Санданско, административна сграда, складови бази за авточасти и апартамент.

Източник: в. "Струма"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: