Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Кюстендил праща проекти за 50 млн. лева за финансиране от Бюджета
Автор: Венцислав Илчев 19:04 / 07.12.2023Коментари (0)748
© Фокус
Архив
Община Кюстендил е подготвила и ще предложи между първо и второ четене в законопроекта за държавния бюджет да бъдат включени проекти на стойност 50 млн. лв., които да залегнат в капиталовите разходи и да бъдат финансирани от държавата. Това съобщи кметът на Община Кюстендил инж. Огнян Атанасов по време на сесия на Общински съвет, предаде репортер на "Фокус“.

 "Надявам се всички да влязат в капиталовите разходи. Община Кюстендил има право на тези пари“, коментира инж. Атанасов.

Проектите са за 28 обекта, като приоритетни са обектите с готови инвестиционни проекти и влязло в сила разрешение за строеж.

 "Готови сме да започнем да работим по тях веднага, защото за 90% от нашите предложения имаме готови инвестиционни проекти. Предстои на някои издаване на разрешение за строеж, за други имаме влязло в сила разрешение за строеж. Останалите 10% сме разпределили в пари за проектиране на водопроводи и други канализационни мрежи и съоръжения“, заяви инж. Атанасов. 

Един от големите обекти, който е включен в тези предложения е проектът за преустройство и реконструкция на ХГ "Владимир Димитров- Майстора“. Включени са и проектите за основен ремонт на сградата на Езикова Гимназия "Д-р Петър Берон“, проектиране и авторски надзор на социални жилища за социално слаби и малцинствени групи, обновяване и реконструкция на зоопарк “Кюстендил“, проектиране и авторски надзор на многофункционална Спортна зала, проектиране и авторски надзор за основен ремонт на сградата на ОДК, основен ремонт на покрив и вътрешно преустройство на общежитие "Бор“.

Особено внимание се обръща върху водопреносната и канализационната мрежа на селата от община Кюстендил. Има заложени средства за проектиране на водопровод и канализация за няколко села, които да послужат за последващи инвестиции.

"Заложени са и средства за изработване на генерален план за организация на движението на Община Кюстендил“, посочи още инж. Атанасов.

"Такъв план по закон е трябвало да има от 2005 г., ние не правим изключение, че сме нямали – има и други общини като нас, но не е редно. Поради което надявам се тези пари да бъдат заложени и този план да бъде изработен през 2024 г., което ще реши голяма част от транспортните проблеми, които възникват, защото знаете, че нашият град е проектиран и оразмеряван при съвсем друг брой на автомобилите, а не както досега и е редно да го имаме“, уточни инж. Атанасов.


Огнян Атанасов, кмет на Кюстендил.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
Водна криза
Сътресения в БСП и избор на нов председател
Парламентарни избори октомври 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: