Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Лидерът на ВМРО Каракачанов ходи, като партизанин из Пиринско
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:29 / 01.02.2010Коментари (0)192
©
Лидерът на ВМРО-БНД Красимир Каракачанов и членът на Националния изпълнителен комитет Георги Васев обикалят като партизани по тъмно да сменят легитимните ръководства на общинските организации със служебни при грубо погазване на устава и принципите, обявиха вчера в Благоевград ексдепутатът Борис Ячев, Благой Калъпсъзов, който бе свален като лидер на организацията в Кресна, и Венци Методиев от Симитли.

В Кресна на общинските избори ВМРО-БНД спечелихме двама съветници от общо 13. На евроизборите бяхме втори по резултат и при такива добри показатели без предупреждение Каракачанов и Васев са дошли по нощите около 21 часа миналата седмица, събрали са четири-пет човека, без да уведомят членовете на ВМРО, и, представете си, избрали са за служебен лидер член на партия ЛИДЕР, обясни Ташев.

По аналогичен начин е действано и в община Петрич, допълни го Благой Калапсъзов. Имаме 15 дружества и 250 души членска маса, на местните избори вкарахме двама съветници, а част от кметовете на най-големите села са също от ВМРО. И при това положение, без да бъдем уведомени, без да уважат мнението на 250 души, идват Каракачанов и Васев и правят служебно ръководство. Очевидно е, че действат с една-единствена цел - да ни игнорират, защото сме се подписали за извънреден конгрес, и да назначат лоялни на лидера хора, смята Калъпсъзов.

Искат да се подсигурят, в случай че съдът се произнесе за извънреден конгрес по жалбата, която сме внесли, и за делегати да бъдат избрани само хора, които ще гласуват за преизбирането на Каракачанов. Той всъщност в момента се явява разделителната линия във ВМРО, поясни Венци Методиев от Симитли. 8 общински организации от Благоевградска област на съвещание преди дни са взели решение да се свика областна отчетно-изборна конференция, а също да се премине и към общински конференции за избор на нови ръководства. Така се надяват да се получи реална картина за легитимността на структурите в Пиринско.

В момента в Благоевградска област са събрани 900 подписа за извънреден конгрес на ВМРО, а в страната зад идеята са застанали официално 3300 души. Общинските лидери на организацията в Пиринско са изпратили писмо до Националния изпълнителен комитет с искане да се срещнат и да разговарят открито по проблемите. До момента още не са получили отговор от Красимир Каракачанов.

Източник: в. "Струма"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
Пет трупа открити в Нови Искър
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: